Felhívás!

Jön a Moby Dick!

Jön a Moby Dick!

A Bagossy Brothers Company, a Moby Dick, Király Linda és Király Viktor zenekaros verzióban, a Children of Distance, a yesyes, valamint a helyi zenekarok, Demeter Eli és barátai a Pink Floyd magyarul projekttel, a 4S Street és a Titán zenekar erősítik idén a kézdivásárhelyi városnapok fellépőinek listáját. A nagyszínpados koncertek mellett borudvar, termékvásár, utcazene és gyermekváros is várja az érdeklődőket.

Lassan elkészül az esemény részletesen programja, addig is bemutatjuk a már leszervezett mozzanatokat. Mint minden évben, idén is bekapcsolódik a rendezvénybe az Incze László Céhtörténeti Múzeum és a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár, a Vigadó Művelődési Ház pedig saját programjai mellett az Őszi Sokadalom nyitókoncertjének szervezését is vállalta. A városnapok legfontosabb programpontja a Pro Urbe díjak átadása, amelyet idén kivételesen három személynek ítélnek oda augusztus 29-én, csütörtökön, 17 órától. Este már a Borudvarban és a nagyszínpadon is elindul az élet, előbbiben a Rambling Blues Trio lép fel.

Az Őszi Sokadalomnak keresztelt városnapok immár 30. évfordulóját ünnepli, 1990-ben volt az első olyan közösségi ünnep Kézdivásárhelyen, amelynek városnapok jellege volt. Nem csak erre az alkalomra, de ennek apropóján is, a Vigadó Művelődési Ház újragondolta, kibővítette nagysikerű „Eredj, ha tudsz!” című egyéni produkcióját, és ennek nagyszínpadi adaptációjával nyitja meg a jubileumi városnapokat. Az előadás új műfajt teremt, rendezője, Lung László Zsolt a slow musical kategóriába sorolja. Az előadásban helyi tehetségek kapnak helyet, akik ezúttal nem csak a kulturális intézmény keretei között mutathatják meg tehetségüket. A produkció augusztus 29-én, csütörtökön 21 órától lesz, a szervezők ülőhelyeket biztosítanak, foglalás nem szükséges. Az előadásra a belépés díjtalan.

Az Őszi Sokadalom vásárnyitója ezúttal is péntek délután, azaz augusztus 30-án, 16.30-tól lesz, amelyen a Tanulók Klubja mazsorettcsoportjai és fúvószenekara, valamint a galaci Valurile Dunării fúvószenekar közösen lépnek fel. Idén sem marad el a korhű korzózás, azaz a XIX. századi vásári korkép, pénteken 19 órától pedig a Vigadó Művelődési Ház is színpadi programot kínál, amelynek keretében A Nő című produkciót láthatja a nagyérdemű a Voces Női Kar és Kolcsár József szereplésével.

Szintén pénteken, augusztus 30-án nyílik meg a IX. országos és nemzetközi papírszalvéta, kártyanaptár és telefonkártya kiállítás és börze a Hobbi Cserebere Klub szervezésében a Gyűjtemények Házában.

Ezen kívül péntek délelőtt megnyitja kapuit a Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek tere, az Őszi Sokadalom gyermekvárosa, amelynek szervezését idén is a Caritas vállalta, és a jól bevált játékokkal, vetélkedőkkel várja a legkisebbeket a rendezvény szívében található parkba.

Az Őszi Sokadalom további programjaira még visszatérünk. A kezdetleges program augusztus elsejétől lesz elérhető a www.oszisokadalom.ro honlapon.

Hozzászólások