Felhívás!

Jól haladnak a munkálatok

Jól haladnak a munkálatok

„Hála Istennek, jó tempóban haladnak a felújítási munkálatok, hálás köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik bátorítanak, akik imáikkal támogatnak, és anyagilag segítenek a nagy álom megvalósításában” – fogalmaz blogján fr. Szilveszter ferences szerzetes.

Egy közlésre érdemes, szívmelengető történetet is megismerhetünk a tolmácsolásában: lassan egy éve annak, hogy Facebookon megkeresett egy kedves fiatal hölgy Budapestről, azzal, hogy: „a 11. kerületben találtam egy borítékot a kapualjban, ahol lakom, csak annyi van ráírva, hogy Szilveszter testvér részére”, és e borítékban volt 50.000 forint, ami G. I. kutakodásának köszönhetően eljutott hozzám. Decemberben pedig egy másik boríték jutott el hozzám, szintén Budapestről, amiben 600 lej volt, és a Jótevő csak ennyit írt rá „az esztelneki ferences kolostor helyrehozatalára”.

A kalandos sorsú adomány

A szerzetes felsorolja azokat is, akik nevét megismerhette a banki átutalásból, postai utalványról, vagy mert kézbe adták adományukat: Q. Stefan, V. Attila, F. Emőke, S. Balázs, Via Sacra utazási iroda, K. Sándor, Cs. Tamás, D. K. Franciska, Ny. Anikó, T. I. Beniamin, L. Imre, ám szerencsére hozzájuk névtelenül is csatlakoztak, reagálva a kolostor felújításáról szóló felhívásra. Imával és pénzbeli adománnyal Budapesttől Esztelnekig, Nagyváradtól Csíkszeredáig, Marosvásárhelytől Kézdivásárhelyig, illetve Parajdtól Sepsiszentgyörgyig segítettek, vagy ezután fognak segíteni.

„Isten fizesse mindannyiuk jószívű adományát, kitartó imáját és fáradozását!” – zárja köszönő sorait fr. Szilveszter.

Hozzászólások