Felhívás!

Indul az ünnepvárás Kézdivásárhelyen

December 2-án, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét megkezdődik az ünnepváró programsorozat, amelyet Kézdivásárhely önkormányzata immár ötödik éve szervez.

Az egyhónapos programsorozatba rendszerint bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, továbbá civil szervezetek és egyesületek is. Az adventi gyertyagyújtások mellett kulturális programok, helyitermék- és népművészeti karácsonyi vásár, valamint koncertek is helyet kapnak. Az Ünnepváró december 2-án startol, és a Városi Színház szilveszteri előadásával zárul.

Minden szombaton 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, amelyen a város óvodásai, kisiskolásai és felső tagozatos diákjai működnek közre, valamint a városban működő kórusok. December 9-én ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásárt tartanak a város főterén.

A Mikulás ebben az évben is ellátogat a kézdivásárhelyi gyerekekhez. December 5-én, hétfőn a kézdivásárhelyi, nyujtódi, sárfalvi és oroszfalvi óvodások kapnak ajándékot, majd 18 órától a főtérre érkezik szánján a Mikulás. Karácsonyi koncertekből sem lesz hiány: a Molnár Józsiás-iskola, a Boldog Özséb Plébánia és a Tanulók Klubja is ünnephez illő összeállítással készül. Az iskolások december 22-én, a fúvósok december 23-án hangolnak az ünnepre, a Boldog Özséb-templomban december 26-án lesz karácsonyi koncert. A rockosabb karácsony kedvelői pedig december 22-én és 23-án készülhetnek, ugyanis ekkor zajlik a nyolcadik RockKarácsony.

Az Ünnepváró karácsony és újévre hangoló rendezvények még szervezés alatt állnak, a teljes program jövő héttől lesz elérhető a www.kezdi.ro honlapon, addig véglegessé válik az idei kínálat és a Vigadó Művelődési Házban zajló események lajstroma is. A programok nagy része ingyenes, a jegyköteles eseményekre a helyszínen vagy elővételben lehet jegyet váltani.

Hozzászólások