Felhívás!

Húsvétra készülődve

Húsvétra készülődve

A Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének Háromszéki Fiókszervezete jövő héten, április 6-7-én, csütörtökön 15-19 óra, illetve pénteken 14-19 óra között ötödik alkalommal szervez adománygyűjtést Erdővidéken, Baróton. Ez alkalommal is három helyszínen várják felajánlásaikat önkénteseik: a baróti PROFI bevásárlóközpont, illetve a COMIXT Rt. (külső) önkiszolgálója és a CEC melletti üzlete bejáratánál.

A szervezet önkéntesei arra fogják kérni a vásárlókat, hogy bevásárlás alkalmával, lehetőségeik függvényében, vegyenek egy-két terméket pluszban (tartós élelmiszerek, tisztálkodószerek, édesség) és a segélyszervezet munkatársainak közreműködésével juttassák el nehéz körülmények között élő, erdővidéki többgyermekes családoknak, kisnyugdíjas idős embereknek, szellemi és testi fogyatékosoknak, hogy ők is részesülhessenek törődésben, illetve kaphassanak segítséget, ajándékcsomagot a közelgő húsvét alkalmával. A szervezet bővíteni szeretné adatbázisát.

„Amennyiben ismernek környezetükben olyan családot, személyt, akik különösen nehéz körülmények között élnek, jelezzék szervezetünk képviselőinél” – adták tudtunkra a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki programfelelősei, Demeter Zoltán és Pájer György.

Kirakodóvásár, fotókiállítás is lesz

Húsvéti vásárra készül Barót város önkormányzata, a kirakodóvásárt április 8-án, szombaton 10-15 óra között szervezik a Városi Művelődési Házzal közösen a Béke, vagyis a Piac utcában, ugyanott, ahol a karácsonyi vásárt is tartották.

Ugyanakkor, húsvéti témakörben fotópályázatot is hirdetnek. Téma: húsvét Erdővidéken egy fotós szemével. Azon bárki részt vehet Erdővidékről, legfeljebb három fotóval, amit e-mailben lehet elküldeni a raduly.antal.robert@gmail.com e-mail-címre.

Képszerkesztő programokkal módosított fényképeket nem fogadnak el. A beküldött fotók felkerülnek a város facebook-oldalára, ahol majd a „tetszik” gombbal lehet értékelni őket. A három legjobb fotót zsűri díjazza, úgyszintén a legtöbb „lájkot” begyűjtő, vagyis a közönségnek legjobban tetsző fotót is jutalmazzák. A képeket a húsvéti vásáron kiállítják, ugyanitt kerül sor a díjak kiosztására is. Határidő beküldésükre: április 4.

Írjunk, írjunk…tojást!

Április 12-én, szerdán 17 órától húsvéti készülődést tartanak Erdővidék Múzeumában is, immár 11. alkalommal. Meghívottak Demeter Mária és Zsigmond Ibolya tojásírók, Lakatos Csilla néprajzkutató, valamint Józsa József tojáspatkoló. Az érdeklődők megismerkedhetnek a húsvéti ünnepkörhöz tartozó szokásokkal és játékokkal, továbbá az írott tojások mintakincsével, melyeknek elemeit a magukkal hozott főtt tojásokra rá is festhetik.

Hozzászólások