Felhívás!

Helyi fellépőkön a hangsúly

Helyi fellépőkön a hangsúly

Idén is a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 28. és szeptember 1. között rendezik meg Kézdivásárhely városünnepét, az Őszi Sokadalmat. Az idei kiadásnak kiemelt jelentőséget ad, hogy immár harmincadik alkalommal kerül sor a rendezvényre. Az évfordulós esemény részleteiről Bokor Tibor polgármester, Ménessy Kinga főszervező és Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója számolt be a tegnapi sajtótájékoztatón.

Idén 14 különböző programpont zajlik majd 12 különböző helyszínen, mondta el Bokor Tibor. A Molnár Józsiás parkban Pityókafesztivál és Urbanizé-bulik, a főtéren a színpad, az ifjúsági tér, a termékvásár, az utcazene kap helyet, de várhatóan lesznek programok a református templom udvarán, a múzeumban, a könyvtárban és a Vigadóban is. Újdonságot jelent idén a street food részleg, amely a főtér Vigadó felöli oldalán kap majd helyet, és kellemes környezetet biztosít a gyorsételek kedvelői számára.

A fellépőkről szólva Ménessy Kinga elmondta, a harmincadik városnapok alkalmából arra törekedtek, hogy minél több helyi – kézdivásárhelyi és erdélyi – fellépőt vonjanak be az eseménybe. A rendezvényt, mint minden évben, idén is a Tanulók Klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja nyitja meg, majd Király Linda és Király Viktor következik, akinek zenekarában a szervezők reményei szerint a kézdivásárhelyi Bejan Norbertet is láthatjuk. Ezt követően a Children of Distance magyarországi rapcsapat lép színpadra, az estét pedig egy újabb kézdivásárhelyi illetőségű produkció, a Katona Tamás dobost soraiban tudó YesYes zárja.

Szombaton egy helyi zenekar fog kezdeni, majd a magyarországi Romantic együttes szórakoztatja a közönséget, ezt követően pedig a rockzene kedvelői számára a Moby Dick lép színpadra. Az estét egy helyi produkció, a Demeter Eli és barátai által előadott Pink Floyd magyarul koncert zárja majd. Vasárnap két gyergyószentmiklósi zenekar, a 4S Street, illetve a Magyarországon is szép sikereket elérő Bagossy Brothers Company örvendezteti meg a közönséget. A zárókoncertet a sajtótájékoztató előtti este, betegségre hivatkozva lemondta a fellépő, a szervezők azt ígérik, hogy egy héten belül bejelentik az új előadót. Az Őszi Sokadalom idén is látványos tűzijátékkal zárul.

Az Őszi Sokadalom részletes programja várhatóan augusztus elején lesz elérhető, a további programpontokról az elkövetkező hetekben közölnek részleteket a szervezők.

Hozzászólások