A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Hároméves munka

Hároméves munka

Az idei esztendő ötödik finanszírozási szerződését írta alá Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. A beruházás a 2014–2020-as Regionális Operációs Program részét képezi, és a nyujtódi Jakabos Ödön-iskola energiahatékonyságának növelését célozza.

A finanszírozás összértéke 1.243.467 lej, ebből 874.305 lej a kormány és az Európai Unió által biztosított vissza nem térítendő támogatás, az önkormányzat elszámolható önrésze 17.842 lej, további 351.319 lej nem elszámolható költség. A munkálat magába foglalja az épület külső hőszigetelését, valamint a tető és a padlás szigetelését. A régi ajtókat és ablakokat rétegzett falemezekből előállított változatokra cserélik. Az épület alternatív energiaforrást használ majd, amelyeket fotovoltaikus panók biztosítanak, valamint tovább csökkentik az energiafogyasztást a mechanikus szellőztető rendszer modernizálásával. Emellett az intézmény teljes villanyhálózata megújul, a lámpatesteket energiatakarékosra cserélik, valamint megújítják a fűtésrendszert is.

A munkálat határideje 2021. január 31. A felújítás során a főépület energiafogyasztását és az üvegházgázok kibocsátását csökkentik.

Hozzászólások