A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Hároméves munka

Hároméves munka

Az idei esztendő ötödik finanszírozási szerződését írta alá Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. A beruházás a 2014–2020-as Regionális Operációs Program részét képezi, és a nyujtódi Jakabos Ödön-iskola energiahatékonyságának növelését célozza.

A finanszírozás összértéke 1.243.467 lej, ebből 874.305 lej a kormány és az Európai Unió által biztosított vissza nem térítendő támogatás, az önkormányzat elszámolható önrésze 17.842 lej, további 351.319 lej nem elszámolható költség. A munkálat magába foglalja az épület külső hőszigetelését, valamint a tető és a padlás szigetelését. A régi ajtókat és ablakokat rétegzett falemezekből előállított változatokra cserélik. Az épület alternatív energiaforrást használ majd, amelyeket fotovoltaikus panók biztosítanak, valamint tovább csökkentik az energiafogyasztást a mechanikus szellőztető rendszer modernizálásával. Emellett az intézmény teljes villanyhálózata megújul, a lámpatesteket energiatakarékosra cserélik, valamint megújítják a fűtésrendszert is.

A munkálat határideje 2021. január 31. A felújítás során a főépület energiafogyasztását és az üvegházgázok kibocsátását csökkentik.

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.