Felhívás!

Gazdag programkínálat

Gazdag programkínálat

Januári soros tanácsülésén szavazta meg a kültéren szervezendő rendezvények listáját Kézdivásárhely Municípium Helyi Tanácsa, és döntöttek azokról az eseményekről is, amelyeket az önkormányzat hoz majd tető alá.

Első havi hagyományos termékvásárát már meg is tartotta az önkormányzat, a következő február 8-án esedékes, és ezután is minden hónap második szombatján lehet beszerezni a helyi terméket a Gábor Áron téren. Márciusban a legfontosabb magyar ünnepre, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére ünnepséggel készül a polgármesteri hivatal, amelyet a jól megszokott forgatókönyv szerint állítanak össze, a helyi oktatási intézmények közreműködésével. Az ünnep zárásaként, a Vigadóart tehetségei lépnek színpadra a Vigadó Művelődési Házban.

Tavaly először szervezett virágvásárt az önkormányzat a főtéren Virágvarázs néven. A rendezvény mintegy folytatása a dísznövény-kiállításnak, amelyet a Molnár Józsiás parkban tartott az Assa-Divi Kft. A Virágvarázst idén 2020. április 23–25. között rendezik meg, és egy nappal többet tart, mint tavaly, és ismét előnyt élveznek a helyi virágárusok, illetve azon kereskedők, akik már tavaly is részt vettek a rendezvényen.

Sorban következik a KSE-sportnapok, amely a második májusi hétvégére, azaz május 6–10-re esik. Ennek keretében ismét megszervezik a Pörög a család nevű családi vetélkedőt, hiszen a tavalyi kiadás hatalmas sikernek örvendett, és várhatóan sor kerül a műjégpálya névadóünnepségére is. Június elsején a gyermekek kerülnek a fénypontba, nekik rendszerint a Vigadó Művelődési Ház szervez programot.

A nyár a városnapok szervezésével telik az önkormányzat kommunikációs irodájában. Az ötnapos városünnepet ugyanis aprólékos előkészítés előzi meg, hiszen több mint tíz helyszínen, minden korosztálynak tetsző programsorozatot próbál összehozni a szervezőcsapat. Az Őszi Sokadalom idén 2020. augusztus 26–30. között lesz, ennek nyitónapján adják át a Pro Urbe díjat is. A városnapokat követően, rendszerint az október 6-i és október 23-i események tiszteletére szervezett programokba kapcsolódik be az önkormányzat, majd a karácsonyi gyermekvárossal zárja a rendezvények évadát.

Ezeken felül havi lebontásban, szinte naponta kínál programokat a Vigadó Művelődési Ház, és ugyancsak havonta tart előadásokat az Udvartér Teátrum. Ezekről a két intézmény Facebook-oldalán találnak tájékoztatást, továbbá a Székely hírmondó napilap Vigadó-oldalán, valamint a www.kezdi.ro honlap eseménynaptárában.

Hozzászólások