Felhívás!

Felhívás

Felhívás

Július 6-9. között Erdővidék Múzeuma negyedszerre szervez Magyar Örökség-tábort. Az előző évekhez hasonlóan előadásokat és kézműves foglalkozásokat, valamint honismereti kirándulást is tervezünk.

Programkínálatunkat az idén egy népmeseíró műhellyel gazdagítjuk, a műhelymunka vezetését a baróti születésű, Kolozsváron tanuló Nagy Egon bölcsészhallgató vállalta fel. A műhely célja Erdővidék eredettörténetének népmesébe foglalása a századokon átívelő közös múlt emlékeinek felidézésével. Talán A kőleves című népmese mintájára, ki-ki hozzáadva a meseleveshez azt az emlékét, amit az apjától, az ő apja az apjától, az pedig az öregapjától hallott, és sikerrel járunk.

Felhívásunk mindazoknak szól, akik szeretnék gazdagítani tapasztalataikat a közös munka révén. Erre minden olyan, nem kizárólag erdővidéki érdeklődőt várunk, akinek nincsenek előítéletei a korosztályt illetően, hisz az igazi munka úgy valósulhat meg, ha gyermek, fiatal és felnőtt egy nagy mesezsákba gyűjti ismereteit, tudását, majd azt megnyitva együtt válogatja szét a szavakat és rakja fülének, lelkének, szívének tetsző sorrendbe a következő nemzedékek javára, egy következő műhelymunka folytatásához.

A programpont minél kedvezőbb időtartamának megállapítását és a munka megszervezését segítendő előjelentkezést várunk az erdovidekmuzeuma@gmail.com címre vagy a Magyar Örökség – Erdővidéki Honismereti Szabadegyetem és Tábor nevet viselő facebook-oldal üzenet fülét használva.

Hozzászólások