Felhívás!

Évértékelő a FIKOSZ-nál

Évértékelő a FIKOSZ-nál

Az elmúlt évben számos sikeres rendezvényt bonyolított le a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (FIKOSZ), és idén is tartalmas programokkal, bulikkal várják a fiatalokat – derült ki Sinka Norbert FIKOSZ-elnök évértékelőjéből.

Januárban az önkormányzat partnerei voltak a Jég ünnepe nevet viselő rendezvényben, februárban Valentin-napi retro partyt tartottak a csomakőrösi művelődési házban, szintén abban a hónapban Mi Történik Európában? címmel beszélgetést szerveztek Kovásznán, Winkler Gyula jelenlegi és Sógor Csaba egykori EP-képviselők részvételével.

Márciusban pár FIKOSZ-tag workshopon vett részt az Őzike szállóban, áprilisban pályázati eligazításon voltak Sepsiszentgyörgyön. Április végén a Trashtag kihíváshoz csatlakozva a Lőrincz Zsigmond sípályánál takarítottak.

Júniusban sulizáró bulit szerveztek Csomakőrösön, júliusban két napot töltöttek az anyaországi Zicho Viktorral, aki Kovásznán áthaladva indult el Dardzsilingbe, hogy bejárja Kőrösi Csoma Sándor útját. Július végén kivették részüket a helyi önkormányzat által főszervezett, 2. Orbaiszéki Forgácsfesztivál lebonyolításában. Augusztusban jelen voltak az őrtűzgyújtáson.

Szeptemberben a városnapok keretében megszervezték a 2. Kult-Űr ifjúsági udvart, ahová 5 ezer ember látogatott el. Sinka szerint a Kult-Űrrel elindítottak egy olyan fiataloknak szóló rendezvényt, amely Orbaiszéken és Kézdiszéken is egyedülállónak számít.

Októberben partnerei voltak a FILMTETT fesztiválnak, novemberben a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal közösen megszervezték a HÁRIT tisztújító gyűlését. Szintén novemberben részt vettek a sípályánál megszervezett kőgyűjtési akcióban.

Decemberben a 10. Háromszéki Önkéntesek Gáláján vettek részt, ahol az év önkéntese a helyi Földes Karola lett. Év végén még megszervezték a 2. FIKOSZ-kupát, 10 csapat tartott fociturnét. 2019-et pedig évzáró bulival búcsúztatták.

Sinka elmondta: a tevékenységeikhez rengeteg támogatást kaptak a magánvállalkozóktól, illetve kiemelné főtámogatóikat: Kovászna Megye Tanácsa, BGA, helyi önkormányzat, kovásznai művelődési ház, Communitas Alapítvány.  

Az idei tervek kapcsán megtudtuk, hogy a tavaly megszervezett eseményeket folytatnák, ugyanakkor a Kult-Űr programkínálatát bővítenék magyarországi fellépőkkel, illetve román zenekarokkal is. Mivel Kovásznán nincs diszkó, bevezetnék, hogy a Crama nevű szórakozóhelyen a tulajdonos beleegyezésével havonta 2 bulit szervezzenek. Szintén a tervek közt szerepel, hogy havonta egy alkalommal filmes estet tartsanak. A megvalósításhoz szükséges anyagiakat pályázatokból, szponzoroktól szerzik be.

A FIKOSZ-nak jelenleg 15 aktív tagja van, februárban és márciusban toborzást szerveznek a 9-10. osztályosok körében.

Hozzászólások