Felhívás!

Eső után szórakozás

Eső után szórakozás

Vidám gyerekhangoktól volt hangos június elsején a berecki sportpálya, ahol az RMDSZ helyi nőszervezetének kezdeményezésére, az önkormányzat és magáncégek hathatós támogatásával első alkalommal hoztak tető alá kimondottan a legkisebbeknek szánt rendezvény a gyermekek világnapján.

Kezdetben úgy tűnt, hogy egy hirtelen zápor elveri a rendezvényt, de aztán kisütött a nap, és minden programot meg tudtak tartani. Amikor a helyszínre érkeztünk, a főszervezők épp törölték le a vizes asztalokat, és az eső elől az öltözőkbe és a többi melléképületbe behúzódó gyermeksereg is akkor vette birtokba a pályát. Kicsiktől serdülőkig minden korosztály szerepelt a „felhozatalban”, a legkisebbeket pedig a szülők és a nagyszülők is elkísérték.

Fülöp Zsófia, az RMDSZ helyi nőszervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta: a március közepén megalakult szervezetnek ez az eddigi legjelentősebb tevékenysége, bár eddig is voltak havi rendezvényeik. Arra koncentráltak, hogy minden korosztálynak legyen szórakozási lehetősége, így a különböző sporttevékenységek mellett kézműves foglalkozásokat szerveztek, a helyi cserkészcsapat őrsvezetői pedig a nagyobbak számára találtak ki ügyességi és sportjátékokat.

Amíg a különböző tevékenységek zajlottak, addig a nőszervezet tagjai a Toro Impex Kft. és a helyi fogyasztási szövetkezet támogatásának köszönhetően tokányt főztek. Ebédidőben nem maradt el a papi áldás sem, a gyerekeket Csomós László római katolikus plébános áldotta meg, majd Dimény Zoltán polgármester mondott rövid ünnepi beszédet.

Hozzászólások