Felhívás!

Értékelő a Pokolsárnál

Értékelő a Pokolsárnál

A kovásznai Pokolsár Egyesület neve a megalakulás óta kifejtett sokrétű tevékenységek által bevésődött a köztudatba. Berecki Árpád egyesületi vezetővel megvalósításokról és további tervekről beszélgettünk.

 

– Tamási Áron Boldog nyárfalevelét nem csak a fürdővárosban mutatták be…

– Valóban, eddig tizenhatszor vittük színre, a megszokott helyek mellett először jutottunk el Lemhénybe, Gelencére, illetve Felsőcsernátonba, de Farkaslakán is tartottunk előadást. Kitűnő kapcsolatot ápolunk a farkaslakai Tamási Áron Közművelődési Egyesülettel, melynek lelkes vezetője, Hadnagy Jolán mindig örömmel fogad.

– Várhatók további fellépések is?

– A színjátékkal szeptember elején egy szilágysági szórványturnéra készülünk, amely néhányunk számára amolyan nosztalgiakörút lesz, ugyanis a `70-es, `80-as években a Diákszínpaddal már megfordultunk a szilágysági borpincék környékén. Egykori szállásadónk, Márkus László, Ipp község polgármestere három előadást szervez számunkra. A turné költségeinek fedezésére a kovásznai önkormányzatnál pályáztunk, így nyertük el a 6 ezer lejes támogatást. A Boldog nyárfalevelet emellett valamikor szeptember végén Négyfaluban (Szecsele) is előadjuk.

– Készülnek-e új produkcióval?

– Február végén kezdtük betanulni Tamási Áron Hullámzó vőlegény című háromfelvonásosát, amelyet még idén bemutatnánk. A darabban Ferencz Botond, Ferencz Kinga, Szász Attila, Szántó István, Madarasi Rita, Kovács Zsolt, Diaconu Mónika, Fejér Enikő, Tyiák Zoltán, Tökbandi Barna, Kertész Péter, Fejér Előd, Ferencz István, Opra Enikő, Tyiák Erika, Tökbandi Rita, Demes Mihály, Ambarus Gábor, Benedek Aladár, Berecki Árpád játszik, rendező Gazda József tanár úr. Az előadás előállítási költségeit az önkormányzat 2500 lejjel támogatja.

– Idén rendeznek-e sakkversenyt?

– Szeptember közepén negyedik alkalommal rendezzük meg a Pokolsár Kupa Sakkversenyt, amelyre szeretettel várjuk a sakk szerelmeseit. A szervezési költségekbe az önkormányzat 1500 lejjel száll be. Megjegyzem, az elnyert pályázatokhoz az önrészt tagsági díjakból és az évi adók hozzánk utalt 2%-ból fedezzük, amelyért ezúton mondok köszönetet támogatóinknak, csakúgy, mint az önkormányzatnak.

– A színjátszás és sakkozás mellett főzni is szeretnek…

– Valóban a gasztrokultúrában is jártasak vagyunk. Októberben kolbászt gyúrunk Békéscsabán, és ugyanabban a hónapban rendeznénk meg az első nyilvános kovásznai zakuszkafesztivált.

– Hogyan értékeli az elmúlt négy és fél évet?

– Kiemelném a tagság összetartását, hiszen csapatmunka nélkül nem valósíthattunk volna meg ennyi mindent megalakulásunk óta. Könyvelünk, szállítunk, kirándulást, főzőcskézést, előadást szervezünk, és ha kell színpadra is állunk. Köszönet tehát Ambarus Gábor, Benedek Aladár, Tökbandi Barna és Antal Ernő alapító tagoknak, továbbá feleségeinknek. Befejezésül hadd idázzem az induláskor felvállalt jelmondatunkat: „Ha valaki meg akar tenni valamit, az talál megoldást; aki nem, az talál kifogást.”

Hozzászólások