Felhívás!

Elsődleges szempontunk a város lakóinak egészsége!

Elsődleges szempontunk a város lakóinak egészsége!

Professzionális, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátorral ajándékozta meg a kézdivásárhelyi RMDSZ választmánya a kézdivásárhelyi municípiumi kórházat. Az adományt Bokor Tibor polgármester, Szilveszter Szabolcs, dr. Gáspár Zsolt tanácsosok és Dávid Sándor RMDSZ-elnök adták át a kórház vezetőségének.

Az elmúlt időszakról elmondhatjuk, hogy a koronavírus-járvány teljesen felforgatta eddigi életünket. Mind a magánéletünkben, mind a városvezetésben a legfontosabb célunk az, hogy óvjuk a lakosság egészségét. Döntéseink meghozatalakor is az vezérelt, hogy a kézdivásárhelyi kórház megkapjon minden anyagi támogatást, teljes kapacitással és főleg biztonságosan dolgozhassanak orvosaink, asszisztenseink, a kisegítő személyzet – emelte ki Bokor Tibor polgármester.

Dávid Sándor, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke elmondta: az erőfeszítések ellenére a segítségre mindig szükség van, ezért döntött úgy – orvosok, szakemberek és a kórház vezetőségének bevonásával – a helyi RMDSZ választmánya, hogy egy professzionális ózongenerátort vásárol a sürgősséget is ellátó belgyógyászat, illetve a kórház számára. Ezzel az eszközzel fertőtleníteni lehet az orvosi rendelőket, ruhatárakat, betegápolókat, így nagyobb biztonságban végezhetik az alkalmazottak azt a fáradhatatlan és önfeláldozó munkát, amelyet eddig is kifejtettek.

Szilveszter Szabolcs tanácsos szerint ezzel az eszközadománnyal is azt szeretnék kifejezni, hogy nagyra értékelik mindazok munkáját, akik nem maradhatnak otthon, munkájukra minden nap szükség van kezdve a bolti árusoktól a hulladékbegyűjtőkig, a vízműveknél dolgozóktól a rendőrökig és tűzoltókig, az egészségügyesektől a hivatali alkalmazottakig.

Köszönjük mindannyiuk önfeláldozó munkáját!

 

 

Mi az ózongenerátor?

Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító és fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, öltözőkben és konditermekben, medencékben, élelmiszerek tárolására használt helységekben és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozó-mentes környezet, a jó és tiszta levegő.

Mit érdemes tudni az ózonról és az ózongenerátorokról?

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag.

Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penész és gombák elleni harcban is hatékony segítség.

Az ózongáz három oxigénatomot tartalmaz, míg a belélegzett levegő kettőt. Amikor a rendkívül reaktív ózonmolekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros részecskék teljesen elpusztulnak, míg az ózonmolekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. Tehát a kezelés után nem marad más, mint friss oxigéndús levegő.

Éppen az erős oxidáló képessége miatt az ózon igen rövid életű. Mivel az ózonmolekulák a levegőben mindig találnak maguknak megkötni való port, szennyeződést, kórokozót, így körülbelül 30 perc elteltével nagy részük visszaalakul oxigénné, ezért a kezelés utáni 30 perccel már biztonságosan elfoglalható a kezelt terület.

Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát.

(klimaman.hu)

 

Hozzászólások