Felhívás!

Élménybeszámoló

Élménybeszámoló

Június 30-án a baróti Nappali központtal elmentünk a várva várt év végi kirándulásra. Csernátonban először a Haszmann Pál Múzeumot látogattuk meg, tízóraizás után Haszmann Pali bácsi mesélt a múzeumról nekünk. Ott minden régi dolgot megnéztünk, és nagyon örültünk a látványnak.

Többek között megtekinthettük, hogy az őseink milyen régi házakban laktak, milyen háztartási eszközöket használtak. Amikor ezeket láttuk, elképzeltük, hogy milyen lenne, ha most mi is ilyen házakban élnénk. Ezek a régi házak nagyon szépek voltak, nagyon tetszett nekünk. Később megtekinthettük a régi kályhákat is, amelyek gyönyörűen voltak díszítve. 

A múzeumi látogatás után a besenyői tóra vezetett az utunk, nagyon szép volt az idő és nagyon sokat tudtunk fürödni. A fürdéskor az volt a legjobb érzés, hogy a nevelő nénik, Laci bácsi, Dini bácsi és Maresz néni játszottak velünk, és még az is, amikor beúsztunk a mély vízbe. A fürdés után, amikor kiértünk a partra, Gizike néni már finom flekkennel várt minket. Sajnos hamar elrepült az idő, és már indultunk is haza, de remélem, még egyszer lesz egy ilyen szép nap, teli élményekkel.

Veres Kinga Katalin, VI. osztályos tanuló, Nappali központ (Barót)

Hozzászólások