Felhívás!

Elkészült a Fenyves utca

Elkészült a Fenyves utca

Tavaly kezdték meg és a múlt hét folyamán tettek pontot a Fenyves utca teljes felújítása végére. Az egyirányú utcában a kockakő-burkolatot aszfaltra cserélték.

Múlt év őszén kezdték meg a Fenyves utca korszerűsítését, miután az önkormányzat a saját költségvetésből teljes egészében felújította a szomszédos, szintén egyirányú Purczel János utcát is. Ezek a Szőcs József, Molnár Józsiás és a Barabás Miklós utcákkal együtt kötik össze a Béke utcát a Dózsa Györggyel.

A kockakővel burkolt, tönkrement járdaszerkezetű utcában évek óta nem végeztek semmiféle munkálatot, ezenkívül az infrastruktúrája sem volt kiépítve. Így esővízlefolyókat alakítottak ki, ezen kívül az utca teljes hosszában kicserélték a vízvezetéket is. Az önkormányzat kiépítette az út két oldalán a piskótával kirakott járdákat, majd az aszfaltozásra kiírt versenytárgyalást megnyerő Kovászna Út és Híd Rt. leöntötte az aszfaltot.

A munkálat a beütemezett időponthoz képest egyrészt a tél miatt késett meg, majd a koronavírussal kapcsolatos szigorító intézkedések miatt nem lehetett haladni, mivel a hatóságok tiltották, hogy egy munkacsoportban háromnál több személy dolgozzon. A városban a következő nagy munkálat a Molnár Józsiás utca rehabilitálása lesz, ott jelenleg zajlik az új vízvezetékre való rácsatlakozás. Hasonló munkálat zajlik a Bem József utcában is.

Hozzászólások