Felhívás!

Együtt koszorúztak

Együtt koszorúztak

Az október 6-i megemlékezéseknek nincs különösebb hagyománya Baróton, de idén, a Gaál Mózes Általános Iskolánál mégis megemlékeztek a vértanúkról.

A város elöljárósága, valamint Gál Károly parlamenti képviselő együtt helyeztek el koszorúkat az iskola udvarán található, a mártírokra emlékeztető kopjafánál. Benedek-Huszár János polgármester megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehetett egy ilyen eseményen, Gál Károly parlamenti képviselő pedig arról a következőket jegyezte meg:

„A történelem során mindig voltak olyanok, akik felvállalva nemzetük érdekeit, beálltak a sor elejére. Így volt ez 1849. október 6-án, és így van ez a mai napon is. A 13 aradi vértanú helytállásával, bátorságával, nemzete iránti elköteleződésével hitet adott az embereknek, megerősítve őket, hogy folytatni kell a szabadság iránti küzdelmet. A világosi fegyverletétel utáni vérengzéssel ugyan megpróbáltak megtörni bennünket, és elvenni a szabadság iránti vágyunkat, de mindvégig álltuk a sarat. Fejet hajtunk, emlékezünk. De az emlékezés után fejünket felemeljük, a jövőbe tekintünk, mert élni és tenni akarunk, hogy őseink áldozata ne legyen hiábavaló. Tisztelet a hősöknek!”– írta.

Hozzászólások