Felhívás!

Egy első és egy második helyezés

Egy első és egy második helyezés

A Baróti Gaál Mózes Általános Iskola focicsapata június 10-11. között két focitornán vett részt Magyarországon. A történtekről a csapat felkészítője és edzője, Máthé Sándor Zoltán testnevelő tanár számolt be.

Az első torna Zircen zajlott, és a Barátság Kupa elnevezést viselte, már második alkalommal szervezték meg. A tornán hat csapat vett részt, közülük kettő Erdélyből. A körmérkőzéses formában szervezett torna alapszakaszán könnyedén felülkerekedett a baróti csapat, egy döntetlen kivételével az összes mérkőzésüket megnyerték. A rájátszásban a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó csapatát verték 1-0-ra, megnyerve a tornát. Elhódítottak még két különdíjat is: Molnár Péter lett a torna legjobb játékosa, Kovács Albert pedig annak gólkirálya.

A Pápán megrendezett Kilián Kupán négy csapat vett részt, három helyi és a baróti. Az előző napi zirci torna és a hosszú utazás következtében a fiúk nagyon elcsigázottak voltak, de így is derekasan helytálltak. Első mérkőzésükön „csak” 3-3-as döntetlent játszottak a Munkácsi Mihály-iskola csapatával, a soron következő mérkőzést az Erkel Ferenc-iskola ellen azonban már 7-4-re megnyerték. Végül a házigazda Weöres Sándor-iskola csapata ellen léptek pályára, de hiába győztek 14-3-ra, csak másodikak lehettek.

„Csapatunk ezen a tornán is a legjobb volt, és ez nem csak az én véleményem. De a sors fintora miatt, na és persze a felhalmozott fáradtság következtében nem tudtuk mindkét tornát megnyerni” – mondta az edző. A pápai tornán Molnár Péter lett a gólkirály.

A csapat tagjai voltak: Kencse Magor VIII., Molnár Péter VIII., Csog János-Csongor VIII., Fábián Róbert VIII., Kovács Albert VIII., Böjte Balázs VI., Szabó Ádám V., Sorbán Bence V., László Erik V., Németi Zsolt V. és Albert Alpár V. osztályos tanulók. A csapatot elkísérte Bán Annamária, az iskola igazgatónője és Dénes Edit tanárnő is, kiutazásukhoz támogatást nyújtott Barót város polgármesteri hivatala és a Gaál Mózes-iskola.

Hozzászólások