Felhívás!

Díjazott mesemondók

Díjazott mesemondók

Lemhényben  az új tanévben délutáni oktatás is működik, amint azt Gál Zsuzsanna, a 180 diákot számláló Bem József Általános Iskola igazgatója megosztotta lapunkkal.

Délutáni oktatásra régóta lett volna igény, ám anyagi fedezet nem volt rá, mondta el az intézményvezető. Azonban a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány jóvoltából szeptember 17-től 19 diáknak az alapítvány által működtetett Szent Benedek Napközi Otthonban meleg ebédet biztosítanak, emellett 17 óráig tanulnak, és egyéb foglalkozásokon vesznek részt. A kicsiket iskolabusszal szállítják oda, majd délután a szülők hazaviszik őket. „A délutáni iskolát főként azok a szülők igényelték, akik dolgoznak, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek, így a napi meleg ebéd nagy segítség számukra” – fejtette ki az intézményvezető.

A tanulás mellett a játékra is jut idő, szeptemberben a Virrantó-játszóbusz látogatott a tanintézménybe, emellett a diákok különböző vetélkedőkön is ügyeskedtek: a megyeszékhelyen rendezett Tiszta Forrás Népdalvetélkedőn és a Kriza János Mese- és Balladamondó Versenyen. Utóbbi körzeti szakaszán két első helyezést értek el: az előkészítős Nagy Dávid és az első osztályos Pál Dorottya, akik a megyei szakaszon az előkelő második, illetve harmadik helyen végeztek.

Hozzászólások