A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Díjazott mesemondók

Díjazott mesemondók

Lemhényben  az új tanévben délutáni oktatás is működik, amint azt Gál Zsuzsanna, a 180 diákot számláló Bem József Általános Iskola igazgatója megosztotta lapunkkal.

Délutáni oktatásra régóta lett volna igény, ám anyagi fedezet nem volt rá, mondta el az intézményvezető. Azonban a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány jóvoltából szeptember 17-től 19 diáknak az alapítvány által működtetett Szent Benedek Napközi Otthonban meleg ebédet biztosítanak, emellett 17 óráig tanulnak, és egyéb foglalkozásokon vesznek részt. A kicsiket iskolabusszal szállítják oda, majd délután a szülők hazaviszik őket. „A délutáni iskolát főként azok a szülők igényelték, akik dolgoznak, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek, így a napi meleg ebéd nagy segítség számukra” – fejtette ki az intézményvezető.

A tanulás mellett a játékra is jut idő, szeptemberben a Virrantó-játszóbusz látogatott a tanintézménybe, emellett a diákok különböző vetélkedőkön is ügyeskedtek: a megyeszékhelyen rendezett Tiszta Forrás Népdalvetélkedőn és a Kriza János Mese- és Balladamondó Versenyen. Utóbbi körzeti szakaszán két első helyezést értek el: az előkészítős Nagy Dávid és az első osztályos Pál Dorottya, akik a megyei szakaszon az előkelő második, illetve harmadik helyen végeztek.

Hozzászólások