Felhívás!

Csoma-tárlatra lehet jelentkezni

Szemet-szemé(r)t címmel hirdetett meg képzőművészeti pályázatot Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ Kovászna Város Önkormányzatával, a városi művelődési házzal, a Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben.

A pályázatra beérkező munkákat két forduló során bírálja el háromtagú szakmai zsűri: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, Kányádi Irene művészettörténész, a Partiumi Egyetem előadótanára és Dimény András képzőművész. Közleményükben így fogalmaznak: „jelen kiírás a fogyasztói társadalmunk által kitermelt társadalmi és ökológiai katasztrófa aktuális és jövőbeli helyzetére reflektál”.

A legjobbnak ítélt mű alkotója Szentimrei Judit-díjban részesül, a mű az Erdélyi Művészeti Központ gyűjteményébe kerül, 2023-ban egyéni tárlattal mutatkozhat be a kovásznai közönségnek, valamint 1500 lejes pénzjutalmat kap. A meghirdetett tematika szellemiségét legjobban kifejező alkotás szerzője Kőrösi Csoma Sándor-díjat kap, a mű pedig a Kádár László Képtár anyagát gazdagítja, a díjjal járó pénzjutalom szintén 1500 lej.

A pályázat a kárpát-medencei képzőművészeknek szól, akik személyenként egyetlen alkotással nevezhetnek be, amelyek nem lehetnek két évnél régebbiek. A műalkotások mérete nem haladhatja meg a 70×70 cm-t.

A jelentkezési adatlap megtalálható a KMMK honlapján (www.kultkov.ro) vagy a Facebook-oldalán. Az online adatlap kitöltését követően kérik, küldjék be a mű digitális reprodukcióját a cultcovasna@gmail.com e-mail-címre március 11-én 12 óráig. Felhívják a figyelmet, hogy a késve érkezett vagy a kiírásnak nem megfelelő alkotásokat nem tudják figyelembe venni. További információkért Konnát Rita képtárvezetőt kell keresni a 0770.420.087-es telefonszámon.

Hozzászólások