Felhívás!

Bővült az iskolakönyvtár

A külhoni magyarok számára írt ki pályázatot 2020-ban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt Oktatási alprogram – A Nemzeti Újrakezdés Program oktatási célú tevékenységeinek támogatására címen, amelyet a Kőrösi Sándor Líceum egyesülete kihasznált. Könyvtárukat fejlesztették elektronikai cikkekkel és programmal.

A Pro Csoma Sándor Egyesület A kovásznai iskolai könyvtár és dokumentációs központ korszerűsítése címmel nyújtotta be pályázatát a Bethlen Gábor Alaphoz, amelyet pozitívan bíráltak el, így 2021 őszén alá is írhatták a szerződést. Ennek értelmében az iskola 600.000 forint értékben kapott támogatást eszközök beszerzésére.

A támogatás a könyvtári állomány elektronikus katalogizálására szolgál, ezért az iskola beszerzett egy performáns asztali számítógépet, egy vonalkódnyomtatót, valamint kábeles és kábel nélküli vonalkódolvasókat. A program, amellyel a könyvtárat katalogizálhatják, a sepsiszentgyörgyi Márton Csaba informatikus/rendszergazda által fejlesztett EduBase, amelyet már több mint egy évtizede használnak a Székely Mikó Kollégium könyvtárában is. Az iskolai dokumentációs központ korszerűsítése ugyancsak elmaradhatatlan, ezen pályázat segítségével sikerült egy kivetítőt is vásárolni a terembe, hiszen a régi a sok használattól meggyengült.

Az egyesület az elkövetkező években szeretné az iskolát korszerűbbé, modernebbé tenni, hogy a diákok széleskörű oktatási módszerek segítségével készülhessenek fel a vizsgáikra, további tanulmányaikra. Kicsidenként haladnak céljuk felé, minden lehetséges forrást felhasználva évről évre több teremben sikerül korszerű oktatási felszerelést biztosítani.

Hozzászólások