Felhívás!

Bővítik a polgármesteri hivatalt

Bővítik a polgármesteri hivatalt

A városháza volt szárnyát vásárolta meg nemrég az önkormányzat, amelyet 2013-ban igényelt vissza az államtól a tulajdonosa. Az épület felújításra szorul, de mindenképpen szüksége volt rá a tanácsnak.

– A megyei törvényszék 2013-ban adta vissza az épületszárnyat a volt tulajdonosának, aki nemsokára áruba is bocsátotta, az önkormányzat pedig nemrég megvásárolta a helyi költségvetésből. Annak idején bejegyeztek a telekkönyvbe egy átjárási jogot a mi területünkön. Tehát azáltal, hogy visszaszolgáltatták az épületrészt, megterhelték a jelenlegi, használatunkban lévő részt az átjárással. Most a vásárlással ezt is kiváltottuk. Több mint 500 négyzetméteres épületről van szó, valamint a hozzá tartozó 600 négyzetméter területről – mondta Gyerő József polgármester.

A területet felértékeltették, a szakemberek pedig megállapították, hogy a maximális ár, amiért meg lehet vásárolni, nagyjából 140 ezer euró.

– Úgy gondoltuk, ez az összeg reális, figyelembe véve a piac alakulását. Szeretnénk a teljes épületet, az általunk jelenleg használt szárnyat és a megvásároltat is felújítani, amire a PNRR-én keresztül igényelnénk támogatást. Ebben kimondottan a hőhatékonyság növelését célzó munkálatokra lehet pályázni: nyílászárók cseréjére, kültéri hőszigetelésre. Belső munkálatok csupán 10%-ban finanszírozhatók, ezért előreláthatólag újabb összeget kell a lehívott mellé rendelni. Szükséges a tetőt lecserélni, a belső felosztást optimálisabbá tenni, modernizálni a villany- és vízvezetékeket, a fűtésrendszert. Ezzel pedig lesz egy 21. századhoz és egy fürdővároshoz méltó polgármesteri hivatalunk – adott hangot bizakodásának.

Mint mondta, szükségesnek vélték a beruházást, hiszen a rendelkezésükre álló irodafelületek elégtelenek.

– A szociális igazgatóság, a helyi rendőrség és az urbanisztikai iroda is a kultúrotthonban működik jelenleg. Hosszú távon pedig vannak még olyan betöltetlen posztjaink, amelyekre szakembereket alkalmaznánk, hiszen a pályázatokhoz mérnökök, pályázatírók szükségesek. Nekik gyakorlatilag nem lenne felület, ahol biztosítani tudnánk a tevékenységükhöz szükséges teret, ezt megoldja a vásárolt épületszárny – hangsúlyozta az elöljáró. – 2016 óta vagyok polgármester, soha nem tartottam elsődleges fontosságúnak azt, hogy az önkormányzatnak irodát, székhelyet építsek. Mindig fontosabb volt a csatornázás, útépítés, mindig más beruházások élveztek prioritást a meglátásomban. De most már érzékeltem, hogy tarthatatlan a helyzet – jegyezte meg Gyerő.

Hozzászólások