Felhívás!

Bírált a néppárt

Bírált a néppárt

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) baróti szervezetének múlt héten tartott sajtótájékoztatóján a résztvevők bírálták mind a baróti, mind a többi erdővidéki önkormányzatot, mondván, hogy az ott dolgozók munkájának minősége nem emelkedett az elvárt szintre azok után sem, hogy a fizetéseik javultak.

Dimény László baróti néppártos önkormányzati képviselő, aki a régió néppártos önkormányzati tanácsát is irányítja, megemlítette, általában mindegyik erdővidéki önkormányzatra jellemző, hogy a tanácsülések anyagát későre küldik ki a tanácsosoknak, így idő hiányában ők azokat nem tudják kellőképpen áttanulmányozni.

– Sokszor kész tények elé vagyunk állítva, szavaznunk kell az ülésen anélkül, hogy komolyan fontolóra tudnánk venni, mit is szavazunk meg – mondta.

Az elkövetkezőkben ezért felszólítást intéznek a polgármesteri hivatalok felé, kérve azt, hogy küldjék ki idejében nekik az ülések anyagát. Ezenkívül az EMNP egyfajta ellenőrzést is gyakorolna a város, illetve a községvezetéseken. Számon kérnék ugyanis, legalább negyedévenként, hogy miként állnak a közpénzek elköltésével, miből, mennyit, hova költöttek. Benedek Erika, az EMNP erdővidéki elnöke megjegyezte: az önkormányzatoknál dolgozók most már becsületesen meg vannak fizetve, ennek fejében elvárható, hogy munkájuk színvonala is emelkedjen.

A jegyzőkről is szó esett. Elhangzott, hogy azok sokszor nem a törvényekkel összhangban készítik elő a határozattervezeteket, ezért fordul elő gyakran, hogy a prefektúra a tanácsosok által elfogadott határozatokat visszadobja. Egy nemrég történt bölöni esetet is említettek, azt a következtetést vonva le, hogy a jegyzők nem a legfelkészültebben végzik munkájukat.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Baróton, de Nagyajta kivételével Erdővidék községeinek tanácsában is jelen van, kettő-kettő, illetve Nagybaconban és Vargyason három-három képviselővel. Mint Dimény László mondta, a néppárt erdővidéki tanácsosai havonta szakmai tanácskozást tartanak, melyeken aktuális gondokról esik szó.

Hozzászólások