Felhívás!

Benyújtás előtt a tervek

Benyújtás előtt a tervek

A Helyi Fejlesztések Országos programjának keretében a Baróthoz tartozó Felsőrákoson két jelentős beruházást valósítana meg a város: az egyik a faluba vezető út modernizálása, a másik pedig a vízhálózat kiépítése lenne.

 

Mindkettőre nagy szükségük lenne a helyieknek, hiszen Felsőrákoson a falu között van ugyan aszfaltút, de a településre vezető út még mindig a régi, döcögős, másrészt a vízellátás tekintetében sem fényes a helyzetük: eddig áthidaló megoldással élt a hivatal, ciszternával szállítottak vizet az ott lakóknak. Mindez változhat, ha a fejlesztési minisztérium rábólint a város terveire. László Sándor, Barót főépítésze azt mondta, a tervek az építési engedélyekre készek, tehát, ha jóváhagyják azokat, utána már csak a kivitelezőt megállapító közbeszerzés lebonyolítására lesz szükség.

Azt tervezik, hogy a faluba a Barótot is kiszolgáló Kormos-pataki tisztítóállomásról vezetnék át a vizet, a településen pedig építenének egy tárolómedencét. Jó hír a falubeliek számára, hogy a hálózatra való rácsatlakozásért nem kellene külön fizetni, ezt belefoglalnák az általános költségekbe.

Hozzászólások