Felhívás!

Befejezték a Vágóhíd utcát

Befejezték a Vágóhíd utcát

A Vágóhíd utca első felének munkálatai pár napja befejeződtek, akkor még néhány méter járda lerakása volt hátra. A Kovászna Megyei Út- és Hídépítő Rt. a tegnap a műjégpályánál aszfaltozott.

Lezárult a Vágóhíd utca felújításának első szakasza, így a vasúti átjáróig most már a koptatóréteg is le van öntve az aszfaltútra. Tegnap a munkások aszfaltmintákat vettek, néhányan pedig a járda piskótaköveinek a lerakásával foglalkoztak, ebből mindössze pár méter maradt hátra.
A Vágóhíd utca lakóinak megpróbáltatásai jó pár éve zajlanak, ugyanis hiába volt meg a pénz a felújításra, az elektronikus közbeszerzés eredmény fölött perlekedő cégek miatt évekbe telt, míg sikerült szerződést kötni a kivitelezőt. Szerencsére az ügy lezárult, és az utca első szakasza teljes mértékben megújult. Tervben van, hogy a vasúti átjárón túl, az Atrium szálloda irányába folytatják a munkálatot, de egyelőre a Vasút utca prioritást élvez, így ott már munkafrontot is nyitottak, hogy az útnak a kaszárnyától a villanyrendőrig terjedő szakaszát minél hamarabb be tudják fejezni.
Ezen kívül van mit tenni, ugyanis a műjégpálya környékét is le kellett aszfaltozni, így tegnap ott tevékenykedtek a munkások és az erőgépek. Elkészült a tekintélyes méretű csarnokot övező út leaszfaltozása, dolgoztak a parkolóknál is. Ez picit körülményesebben ment, ugyanis a fűrészfogas kialakítás miatt az aszfaltozógépet nem tudták mindenhol használni. A műjégpálya mellett található méretesebb parkoló alapozása elkészült, oda is aszfaltréteg kerül.
Amint ezzel végeznek, illetve befejezik a Vasút utca első szakaszát, a brigád a Kézdivásárhely szentkatolnai kijáratához vonul, hogy a várostáblától kezdve újítsák fel a Vasút utca hátralevő részét. <<

Hozzászólások