Felhívás!

Barót vendége Tamás Gábor

Barót vendége Tamás Gábor

Ma, október 19-én 19 órától ismét a baróti Városi Művelődési Ház vendége lesz Tamás Gábor. Az Ó, Erdély, szép hazám vagy a Dónáth úton nyílnak már az orgonák című közismert melódiák szerzőjéről ezúttal könyvet mutatnak be az est során.

 

A Csak a szívünkben nem száll az idő – Életúton Tamás Gáborral című, a kolozsvári Világhírnév Kiadónál megjelent könyvet – amit előző napokban Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kézdivásárhelyen is bemutattak – Szucher Ervin marosvásárhelyi újságíró írta, aki két éven át jegyezgette az énekessel való beszélgetéseit, melyekből végül a könyv megszületett. A szerző maga is jelen lesz a közönségtalálkozón.

A kötet, amint alcíme is jelzi, az erdélyi származású (1948-ban Kolozsváron született és 1976 óta Svédországban élő) előadóművész több évtizedes pályafutását próbálja összefoglalni. Az olvasó nem csak az énekesről tudhat meg sok mindent a könyvből, például, hogy minek hagyta el annak idején Tamás Gábor Romániát, vagy miért éppen Svédországban telepedett le, de közelebbről is megismerheti őt, az embert, élete sikereit, nehézségeit, kezdve gyermekkorától egészen napjainkig. Minden könyvvásárló ajándék CD-ben részesül.

Hozzászólások