Felhívás!

Ballagás és osztálytalálkozók

Ballagás és osztálytalálkozók

A Kőrösi Csoma Sándor Líceumban nagy hangsúlyt fektetnek a testvériskolai kapcsolatok ápolására: nemrég debreceni és pécsi tanintézmények diákjai látogattak Kovásznára – tudtuk meg Becsek Éva iskolaigazgatótól. Az intézményvezetőt az iskola másként programról, a közelgő ballagásról és osztálytalálkozókról faggattuk.

 

Május első hetében a debreceni Ady Endre Gimnázium diákjai látogattak Kovásznára. A két tanintézmény négy éve ápol testvérkapcsolatot, ennek megfelelően mind a házigazdák, mind a vendégek készültek az eseményre. Az anyaországiak számára Molnár János, Bede Emese, Molnár Júlia és Dragomér Imola tanárok gondoskodtak színes programokról, míg a debreceniek színdarabrészleteket adtak elő.

Ezt követően a pécsi Koch Valéria Gimnázium diákjai és tanárai is meglátogatták fürdővárosi testvérintézményüket, amellyel negyedszázados kapcsolatot ápolnak. Becsek Éva lapunknak elmondta, utóbbi egy viszontlátogatás volt, ugyanis novemberben a kovásznai líceum 10. B osztályosai látogattak Pécsre. A pécsi vendégek részt vettek a tanórákon, így alkalmuk volt összehasonlítani a két országban alkalmazott oktatási módszereket. Emellett házigazdák vetélkedőket, valamint kirándulásokat is szerveztek a pécsi vendégeknek, csakúgy mind azt megelőzően a debrecenieknek is. „Tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos az anyaországi iskolákkal való kapcsolattartás. Emellett a debreceni gimnáziummal a diákszínjátszás is összeköt, látogatásuk kitűnő alkalom volt a tapasztalatcserére”, véli Becsek Éva.

Az iskolaigazgató a továbbiakban a soron következő iskola másként programról szólt. Az 5–12. osztályoknak jövő héten, míg az 1–4. osztályosoknak június első hetében rendezik meg a rendhagyó tanórákat. „Az 5–12. osztályosoknak vetélkedőket rendeznek, majd az osztályfőnökök kirándulni, illetve különféle rendezvényekre viszik a diákokat.”

Az intézményvezető elmondta, javában készülnek a ballagásra, amelyet május 27-én 10 órától tartanak a tanintézmény udvarán. „Idén öt osztály százhúsz végzősét búcsúztatjuk el. A ballagási ünnepséget igyekszünk emlékezetessé tenni az elköszönő diákjaink számára, hogy mindig kellemes érzéssel gondoljanak vissza az iskolára.” Hozzátette, május az osztálytalálkozók hónapja: „a 35 éves osztálytalálkozót már megtartottuk, pénteken a 10 és 25 éves, míg szombaton 10 órától az 55 éves osztálytalálkozót rendezzük meg a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban”, summázott.

Hozzászólások