A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Az időseket köszöntötték

Az időseket köszöntötték

„Az ősz ember előtt kelj fel, és a vén ember orczáját becsüld meg…” (3Móz 19,32) – hangzott el az idősek vasárnapján a református templomban, ahol a hetven év fölöttieket köszöntötték.

Az évtizedek múlása nemcsak ráncokat és remegő kezeket jelent, hanem bölcsességet, a lelki érettség kiteljesedésének az időszakát. A korosodó embereknek fontos szerepük van közösségeik, családjaik életében, hiszen tapasztalataikkal, cselekedeteikkel irányvonalat mutatnak az utánuk jövőknek. A fiatal nemzedéknek szüksége van az idősek példamutatására. Az aranykor nem jelenti azt, hogy ne álmodjanak, ellenkezőleg, merjenek újat kezdeni, legyenek terveik, hiszen az öregedés csak akkor kezdődik, amikor lemondanak magukról.

Az istentisztelet végén a vallásórás gyerekek az általuk készített könyvjelzővel ajándékozták meg az ünnepelteket.

 

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.