Az előválasztás margójára

Az előválasztás margójára

Amint arról írtunk, nemrég Lemhényben mozgóurnás előválasztással három jelölt közül döntötték el az RMDSZ helyi polgármesterjelöltjének kilétét, melynek következtében Jénáki Csongor lett a befutó. Lapunk Molnár Barna, a megmérettetésben alulmaradt, jelenlegi megbízott községvezető reakciójára volt kíváncsi.

A február 22–23-ai előválasztás során Jénáki Csongorra Alsólemhényben 253-an, Felsőlemhényben pedig 142-en voksoltak, összesen 395 szavazattal első helyen végzett. Miklós István 28 voksot kapott Alsólemhényben, 261-et Felsőlemhényben. Molnár Barna jelenlegi megbízott községvezető kapta a legkevesebb szavazatot, 141-et Alsólemhényben, 74-et pedig Felsőlemhényben.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagyon csalódtam a lemhényiekben, sajnálom, hogy az emberek manipulálhatóak. (…) Ám ez van, felemelt fejjel megyek előre, végzem a munkám, ahogy eddig is tettem, tisztességesen, a község érdekében. De úgy látszik, itt tisztességesen nem lehet dolgozni. Óriási „harc” volt a faluban. Mekkora „hajsza” az új jelöltek részéről, akik még tanácsosok sem voltak… Jó kampányuk volt – vélekedett Molnár Barna. Hozzátette, „fájó, mert most indulnak el a nagy munkálatok: az iskola-felújítás, amelyre a szerződést aláírtam, a Szent Mihály-hegyi templom felújítása és az aszfaltozások, és más learatja a babérokat…” Abbéli kérdésünkre, hogy független jelöltként indul-e a júniusi polgármester-választásokon, így válaszolt. „Még nem döntöttem semmiről, túl friss az egész.”

Hozzászólások