Felhívás!

A tavalyi év képekben

A tavalyi év képekben

Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – összefoglaljuk a település tavalyi fontosabb eseményeit. A fotókat itt tekinthetik meg.

 

Állt a bál

Februárban a Darkó Jenő-iskola diákjai és óvodásai is kivették részüket a farsangolásból, majd márciusban az 1948–1949-es forradalom és szabadságharc hőseire is emlékeztek.

 

Feljutott a Dózsa

A Szűcs Attila edző-játékos  vezette Dálnoki Dózsa feljutott a IV. ligába, ahol egy meglehetősen biztató rajt után az őszi idényt a hetedik helyen zárta.  „Jó látni, hogy 150–200-an buzdítják a csapatot, itt ez az egyetlen szórakozási lehetőség”, osztotta meg lapunkkal a tréner.

 

A tizenharmadik

Július 22-én rendezték a tizenharmadik Dálnok-napot, és a szervezők ismét változatos programmal várták Cserszegtomaj és Noszvaj testvértelepülések küldöttségeit, valamint a helyieket, akik hármas könyvbemutató, a helyi Harmónia kórus zászlóavató ünnepsége, néptáncelőadás, lovasbemutató és számos koncert közül választhatták ki a számukra legkedvesebb programokat.

 

Gyarapodó település

Ősszel egy kis parkot létesítettek a faluban, ugyanakkor a csatornahálózat kiépítésére Csernátonnal közösen benyújtott pályázat is kedvező elbírálásban részesült. Amennyiben minden a tervek szerint halad, idén tavasszal hozzálátnak a munkálatokhoz, és három éven belül elkészítenék a Dálnok mintegy negyven százalékát lefedő csatornarendszert.

3D-s mozizás

Nagy szenzáció volt a helyi kultúrotthonban történő 3D-s mozizás, mely során a Gólyák című animációs filmet láthatták a Darkó Jenő-iskola diákjai. A globális nevelés hetében egészséges életmód témában rendeztek különféle tevékenységeket a tanintézményben, többek között orvos meghívottal, emellett a szülőkkel közös tevékenységként adventi koszorút készítettek a gyerekek.

 

Idősek vasárnapja

A Harmónia kórus, a református egyház és a helyi önkormányzat december 10-én köszöntötte a szépkorúakat. A Beczássy-kúria udvarán meggyújtották a második adventi gyertyát, majd átvonultak a kultúrotthonba, ahol az esemény istentisztelettel, majd a Harmónia és a csernátoni, katolikus vendégkórus előadásával folytatódott. Bartók Ede Ottó polgármester ünnepi beszédét követően a helyi diákok által készített köszöntők átadásával kedveskedett az ünnepelteknek.

 

Evilági-koncert

December 15-én az Evilági zenekar mutatta be Zenerege című lemezét. Az előadók és a közönség hangulatát a már megszokottá vált áramszünet sem tudta elrontani.

 

Iskola másként

Az Iskola másként-héten, azaz a karácsony előtti Madárkarácsonyon a gyerekek az itthon telelő madarakkal ismerkedtek, és az iskolaudvar gyümölcsfáin elhelyezték az általuk készített madáretetőket. Ugyanakkor vendégül látták a Zöld Nap Egyesület önkénteseit, továbbá az Apró séf nevű főzőversenyre benevezett csapatok fantáziatortákat, az előkészítő–IV. osztályosok gyümölcssalátát keksz-szalámit és töltött tojást készítettek.

 

Egyenpóló

Tavaly az angyal rendkívüli meglepetést tartogatott a diákok számára: a Közösségért Alapítvány jóvoltából mindannyian a tanintézmény jelvényével ellátott egyenpólót kaptak.

 

Karácsony az iskolában

A hagyományos színvonalas karácsonyi műsor ezúttal is a kultúrotthonban zajlott. Az előkészítő–negyedik osztályosok alkalomhoz illő zenés–verses összeállítással örvendeztették meg a szülőket, az 5–8. osztályosok A boldogság kék madara című színdarabot adták elő Bandi Tímea tanárnő vezetésével.

Hozzászólások