Felhívás!

A tapasztalatok bemutatása

A tapasztalatok bemutatása

Építményeink 2017 című, kiállítással egybekötött konferenciát szerveznek Kézdivásárhelyen, a Hotel Átriumban november 9–10-én. A témakörök magasépítés, mélyépítés, közlekedésépítés, környezetvédelem, épület-felújítás és -hasznosítás, műemlékvédelem, geotechnika, energia-megtakarítás.

Az értekezlet lehetőséget biztosít a szakma gyakorlóinak a találkozására, az újdonságok, események bemutatására, esettanulmányok ismertetésére. Célja a szakma gyakorlása során szerzett tapasztalatok bemutatása, a tervezői, kivitelezői, projekt irányítási tevékenység során szerzett újszerű módszerek, elméleti és gyakorlati eredmények esettanulmányokon keresztül történő bemutatása.

Az Erdélyben szervezendő konferenciák célja továbbá, hogy olyan magyar nyelvű rendezvényeket rendezzenek, ahol a magyar műszaki értelmiség saját anyanyelvén hallgathatja meg az előadásokat illetve adhatja elő azokat a témákat, melyeket szeretne másokkal is megismertetni. További cél, hogy a magyar műszaki szakkifejezések minél jobban, minél szélesebb körben ismertek legyenek. Fontos szempont, hogy a résztvevőknek lehetőségük legyen egymás megismerésére, munkakapcsolatok kialakítására, üzletek kötésére, legyen az erdélyi vagy magyarországi vállalkozás. Tervezett előadók: Almássy Piroska (Techno-Wato Kft.), Guttman Szabolcs, Albert Sándor (Csíkszereda, polgármesteri hivatal), Morvay Zoltán (Mélyépítő Labor Kft.), Kövesi László (Falszárító Kft.), Kegyes-Brassai Orsolya (Széchenyi István Egyetem), Máthé Zoltán, Pál, Gábor (Speciál Terv Kft.), Jelena Gergely (Inreco Kft.), Roszik Gábor (Colas Hungária Zrt.), Tövisi Zsolt, Bulbuk Márton (Csíkszereda, polgármesteri hivatal), Csabina Péter (Diadem-App Kft.) és még mások.

Az értekezlet előadásaiból egy kiadványt állítanak össze. A résztvevők a regisztráció során kézhez kapják a konferencia nyomtatott kiadványát, mely tartalmazza az előadások kivonatait is. Az említett kiadványt hivatalos nyilvántartási számmal (ISBN) készítjük el, így a publikációk értéke is növekszik hazai és nemzetközi szakmai körökben egyaránt. A konferencia mindkét napjára kedvezményesen illetve külön-külön is lehet jelentkezni. A konferencia idejére szállás lehetőséget biztosítunk a rendezvény helyszínén. További részletek a www.konferenciairoda.hu weboldalon.

Hozzászólások
Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Az új idők kihívásaihoz jobban alkalmazkodó, kreatív és vízióval rendelkező, áldozatra képes és a társulatban is elfogadott személyt keresett Bocsárdi László a maga helyére, miután tegnap bejelentette döntését: 2020 óta érlelődő szándékát valóra váltja, és jövő októberig, menedzseri megbízatása lejártáig lemond a színház vezetéséről, aligazgatóként folytatja tevékenységét, a vezetői posztra pedig Pál Ferenczi Gyöngyi társulati tagot nevesíti.