Felhívás!

A tanárok is színpadra léptek

A tanárok is színpadra léptek

Különleges ünnepi műsorral búcsúztak el egymástól és az óévtől a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai és tanárai. A helyi Művelődési Központban dec. 22-én megtartott előadáson felléptek az iskola általános és középiskolai tagozatának tanulói karácsonyi énekekkel, táncokkal, szavalatokkal. 

Az előadás fénypontját a tanári kar által erre az alkalomra színpadra vitt Egyszervolt csillagmese című összeállítás jelentette. Az ötletgazda Molnár Erzsébet vallástanárnő, az előadás rendezője pedig Molnár János informatikatanár, a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad vezetője volt. A népes diáksereg hatalmas tapssal jutalmazta a produkciót, arra ösztönözve ezáltal is a pedagógusokat, az iskola munkaközösségét, hogy folytassák a tavaly elindított szép hagyományt.

Az alábbiakban az iskola néhány diákjának véleményét közöljük:

„A tanárok karácsonyi szereplése számomra megható volt, hiszen látszott, hogy mindenki teljes odaadással van ott a színpadon. Egymást segítve, egymásnak erőt adva olyan csodás hangulatot varázsoltak, hogy mindenki csodálkozva figyelte az előadást. Egy ilyen tartalmas mondanivalójú szereplés után mindenki lelkében feltöltődve készülhetett az ünnepre.” (Balogh Zoltán)

„Különleges érzés volt tanárainkat ezúttal egészen más szerepben, a színpadon látni. Örülök, hogy példamutatóan kiálltak elénk, és vállalták a megmutatkozást a nagyközönség előtt. Számunkra csodálatos és meghitt érzés volt, amint különböző szerepekbe bújva átadták a karácsony üzenetét.” (Deák Gellért-Gedeon)

„Szerintem az ilyen előadások által jobban meg tudjuk ismerni tanáraink teljesítményét stresszhelyzetben is, hiszen általában a diákok állnak a színpadon a szigorú tekintetekkel szemben, izzadó tenyérrel megpróbálva megfelelni. Az előadás nagyon ötletesnek bizonyult, elnyerte a diákok tetszését, amit a tapsvihar is igazolt. Diáktársaim nevében is elmondhatom, hogy izgatottan várjuk a következő előadást tanárainktól.” (Bende Beáta)

„Nagyon örülök, hogy iskolánk tanárai idén is felvállalták a szereplést. Külön élmény volt olyan tanárokat látni a színpadon, s hallani a versüket, akikről tudom, hogy ez nem igazán áll közel hozzájuk. Mindenki nagyon ügyes volt, csak így tovább!” (Pap Gyopárka)

Molnár Juliánna magyar szakos tanárnő

Hozzászólások