A Szász család a legpörgősebb

A Szász család a legpörgősebb

Első alkalommal szerveztek családi vetélkedőt a KSE-napok keretében Kézdivásárhelyen Pörög a család! címmel. A többfordulós vetélkedő célja a kézdiszéki családok összekovácsolása volt egy összetett program keretében, amely egyaránt fektetett hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgásra, különböző sportágak játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is.

A kézdivásárhelyi önkormányzat, valamint a Zöld Nap Egyesület közös vetélkedőjén kilenc család vett részt (41 személy), akik az esős-borongós időjárás ellenére sikeresen végrehajtották a város több pontján megtalálható feladatokat. A családok nyolc állomást kellett megkeressenek, majd az ott található feladatokat időre megoldják. A feladatokban volt társasjáték, zsákban ugrás, talicskatolás, kosárra dobás, biciklikerék pumpálás, kvíz és sütievés is. A vetélkedő végén, a mért idő alapján pontokat (KSE korongokat) gyűjtöttek, melyek összessége adta a vetélkedő végeredményét.

Így első helyezést ért el a Szászék nevű csapat, akik wellness/élménypark-belépőt nyertek 300 lej értékben a Bálványos Resort felajánlásából, valamint egy tortát a Süti Éden jóvoltából. Második helyezést ért el a Berde és Csiszár Company, akik egyéves belépőt nyertek minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba, ugyanakkor a család napi belépővel gazdagodott az oltszemi Mikó-kastélyban megszervezendő diMANSIONS – Hit Music Festivalra. A harmadik díjat fej-fej mellett a Fürge (Fábián család), valamint a PéCsi (Pénzes-Csiszár) csapat tudhatta magáénak, akik egy-egy féléves belépőt nyertek minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba.

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.