Felhívás!

A sport is lehet hagyomány

A sport is lehet hagyomány

Szabó Ferenc és Máthé István községi EMNP-tanácsosok azzal a reménnyel szerveztek októberben minifoci-tornát, hogy hagyomány lesz belőle. Bár nem jelentkeztek annyian, mint remélték, sikeres és jó hangulatú rendezvény lett az angyalosi pályán zajló torna.

Többször többen tették szóvá, főleg a községbeli fiatalok, hogy kihasználatlanok a falvakban a focipályák, nincs, aki megszervezzen egy bajnokságot, egy futballmeccset. A néppárti tanácsosok felvették a kesztyűt ,és időben közzétették a jelentkezési lehetőséget az októberi minifoci-tornára, ám – némiképp meglepő, másrészt kicsit elkeserítő módon – a helybeli fiatalok nem jelentkeztek az 5+ 1 fős csapatok számára kiírt megmérettetésre.

Így aztán a minifoci-torna rendezői szívesen fogadták a nagyajtai, sepsiszentgyörgyi, szemerjai, mikóújfalusi, gidófalvi és angyalosi csapatok jelentkezését. Az október 19-én zajló megmérettetésben elsők lettek a nagyajtaiak, másodikak a szemerjaiak és harmadikok a mikóújfalusiak. Gólkirályt is választottak, a megtisztelő cím birtokosa a nagyajtai Szávuj Attila lett, míg falustársa, Biliboc Eduard nyerte el a legjobb játékos címét. A legjobb hálóőrnek a szemerjai Boros Jánost választották. Jövőre is meghirdetik a minifoci-tornát, remélve, hogy az idei rendezvény jó bemelegítésül szolgált, így lehet készülni, szervezkedni, edzeni.

 

Hozzászólások