Felhívás!

„A lelkesedésük motivál”

„A lelkesedésük motivál”

A Bem József Általános Iskolában két éve lányfocicsapat is működik. A részletekről Teleki Ferenc tornatanár számolt be lapunknak.

„Az 5–8. osztályos lányok a 2014–2015-ös tanévben kezdtek szervezett formában focizni, azonban a tavaly ősz óta nevezünk rendszeresen a tornákra”, fejtette ki a szakember, hozzátéve, szereti a kihívásokat, emellett az iskolában jóval több lány van, mint fiú „és a lányok lelkesedése is motivál”.

Tavaly és idén több mint harminc mérkőzésen rúgták a bőrt a lányok, és számos megmérettetésen kitűnő eredményeket értek el: a Sepsiszentgyörgyi Sportnapokon elsők, a Reménység-kupán másodikak, a Miodrag Belodedici szervezte Fiatal Tehetségek Kupán, a KSE-napokon és a Mikulás-kupán harmadikok lettek, a Gyermeknek lenni jó-tornán a nagyok első, az utánpótláscsapat tagjai harmadik díjban részesültek. „Az idei legfontosabb tornánk azonban az iskolaolimpia volt, emellett a suceavai országos amatőr labdarúgó-tornán a megyei válogatottban öt U14-es és két U12-es játékosom szerepelt,” sorolta a szakember.

Teleki Ferenc elmondta, három tehetséges labdarúgó (Réthi Brigitta, Botezatu Andrea és Simon Kriszta) már kinőtte az általános iskolát, ám „a nagyoknak sikerült megfertőzni a kicsiket, itt elsősorban Gergely Rékára, Réthi Renátára, Miklós Ágotára, Kádár Beátára, Bodó Beátára gondolok”, így az utánpótlás biztosítva van. A csapatot jelenleg Gyergyai Zita, Molnár Andrea, Zsigmond Beáta, Bálinth Anita és Zsigmond Júlia alkotja. „Köszönet illeti támogatóinkat: az iskolát, a lemhényi református egyházat, a polgármesteri hivatalt és Lukács Róbert elöljárót, a Barbócz Barna vezette Rotrans szállítási vállalatot és a Páll Andor vezette Toro húsfeldolgozó üzemet”, mondta befejezésül.

 

Hozzászólások