Felhívás!

A környezet barátai

A környezet barátai

Öt külföldi EVS-önkéntest fogad az idén a Zöld Nap Egyesület az Erasmus plusz finanszírozásával. A már megérkezett spanyol, magyar és orosz fiatalok pénteken, sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be.
Carmen Gallardo Spanyolországból, Fabók Zsófia Magyarországról, Elena Abanova Oroszországból érkezett Kézdivásárhelyre. Augusztusban két újabb önkéntessel, ezúttal két fiatalemberrel, a spanyol Miguel Payával és az örmény Alen Margaryannal bővül a csapat.
Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke elmondta, az önkéntesek a Friends of environment (A környezet barátai) projekt keretében tevékenykednek majd. Ez magában foglalja az eddig is megszervezett sporttevékenységeket, valamint a környezettudatosságra nevelő Zöld Nap sulis programokat. Továbbá folytatni szeretnék a már elkezdett, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel közösen tető alá hozott projektjüket, amely során a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés és a komposztálás mikéntjével ismerkedhetnek meg. A háttérmunkákból is kiveszik a részüket, plakátokat készítenek, beletanulnak a blog- és vlogvezetésbe, illetve magyar és román nyelvleckéken vesznek részt. <<

Pap Eszter Edina

Hozzászólások