Felhívás!

17. Barót Kupa

17. Barót Kupa

A baróti Gaál Mózes Általános Iskola Sulisport Egyesülete, illetve Máthé Sándor sporttanár szervezésében múlt szombaton tartották a városi sportcsarnokban a Barót Kupa elnevezésű focitornát, amelyet immár tizenhetedik alkalommal szerveztek meg.

A baróti iskolások csapatán kívül részt vett a tornán a bardoci Benkő József, továbbá a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor, illetve a pápai (Magyarország) Weöres Sándor Általános Iskola csapata is. A helyi focisták jól kezdtek: a kézdivásárhelyieket 6-1-re, a bardociakat pedig 8-2-re győzték le, hasonlóképpen megnyerték első két meccsüket a pápaiak is, ők Bardoc ellen 8-4-es, Kézdivásárhely ellen pedig 7-2-es győzelmet arattak.

Következett végül a mindent eldöntő Barót–Pápa-mérkőzés: a két csapat alig bírt egymással, a barótiak szereztek vezetést, de aztán a pápaiak fordítottak, az első félidő végén 2-1-re vezettek. A második félidőben a barótiaknak ismét sikerült felülkerekedniük, a hajrában azonban kiegyenlített a vendégcsapat. Végeredmény 3-3, de a jobb gólaránynak köszönhetően a serleget végül a helyiek emelhették a magasba.

Hozzászólások