Felhívás!

Villany- és gázszámla-támogatást kaphatnak ősztől a sérülékeny fogyasztók

Villany- és gázszámla-támogatást kaphatnak ősztől a sérülékeny fogyasztók Gazdaság

A sérülékeny fogyasztók már idén ősszel részesülhetnek a villany- és gázszámla-támogatásból, ha a parlament jóváhagyja szeptemberben a támogatás odaítéléséről rendelkező törvénytervezetet – jelentette ki az energiaügyi miniszter.

Virgil Popescu részt vett csütörtökön egy találkozón a Victoria-palotában, amelyen Florin Cîţu miniszterelnök mellett jelen voltak az országos energiaár-szabályozó hatóság (ANRE), a Transelectrica állami energiavállalat, az OPCOM villamosenergia-tőzsde, valamint a Versenytanács képviselői is.

A tárcavezető azt mondta, már ettől az évtől életbe léptetnék a sérülékeny fogyasztókról szóló törvényt, nem jövő évtől, ahogyan azt eredetileg tervezték. “Remélem, hogy a parlament szeptember első felében jóváhagyja a jogszabálytervezetet, hogy már október-novemberben folyósítani tudjuk a támogatásokat” – fogalmazott a miniszter, aki szerint több mint 400 ezer kedvezményezettje lenne az intézkedésnek.

A csütörtöki egyeztetésen részt vett személyektől származó értesülések szerint a hatóságok egy másfajta energiaszámla-támogatás bevezetését is mérlegelik, amely a sérülékeny fogyasztók mellett másokat is érintene, jelenleg a jogi besorolás lehetőségeit vizsgálják.

Jövő héten újabb egyeztetésre kerül sor ebben a témában a kormánypalotában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.