Felhívás!

Vigyázzanak az ünnepi internetes kedvezményekkel!

Vigyázzanak az ünnepi internetes kedvezményekkel! Gazdaság

A személyi adatok biztonságával foglalkozó szakértők arra figyelmeztetnek, hogy jó vigyázni az ünnepekkor megjelenő internetes kedvezmények esetén, amelyen “egyediek” vagy “hihetetlenek”, mert gyakran átverésekről van szó, illetve olyan honlapokról származnak, amelyek nem biztonságosak.

Tekintettel arra, hogy a cybertámadások 90 százalékának az otthoni felhasználók vannak kitéve, az illetékes hatóságok, civil szervezetekkel való együttműködésben, bemutatták az internet biztonságára vonatkozó útmutatót, annak érdekében, hogy a széles közönség ne tegye ki veszélynek a számítógépét, vagy a személyes adatait.

A szakértők szerint, mielőtt egy kereskedőnek megadjuk az adatainkat, figyelmesen olvassuk el a honlap adatvédelmi előírásait, ugyanakkor oda kell figyelni, amikor jóváhagyjuk a marketing tartalmú kommunikációt.

A kézikönyv szerint a személyi és pénzügyi adataink, a számlánkhoz való hozzáférési adatok, illetve az alkalmazónk különböző adatainak kiadása támadási felületet biztosítanak a számítógépes bűnözőknek.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 23., 19:40
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Miért fizetünk annyi rendőrt?! Ők mit csinálnak?! A napokban több kecsegtető terméket láttam, pl dewalt terméket túl olcsón! Rendszeresen tele a net baromságokkal, már a humoroldalon is ingyenpénzt akarnak osztani a butáknak!
    Nem hiába írták ki Londonban “români nu furați”! Ezek a dák gének….