Vállalkozói iskola indul

Vállalkozói iskola indul Gazdaság

Az üzleti élet iránt érdeklődő fiatalok és kezdő vállalkozók számára vállalkozói iskola indul Háromszéken, tájékoztatta lapunkat Gábor Balázs.

 

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) nemrégiben létrehozott gazdasági szakosztályának vezetője szerint szeretnének lendületet adni a fiatal, kezdő vállalkozói társadalomnak, feltérképezték milyen gondokkal szembesülnek, és ezekre válaszul még idén több hiánypótló akciót kezdeményeznek. Gábor Balázs úgy látja, a 18 és 35 év közötti korosztályban több olyan fiatal is van, akik már vállalkoznak, és szeretnének tovább fejlődni, vagy szeretnék, ha cégük szintet lépne, de szép számmal vannak olyanok is, akik ezután indítanák el vállalkozásukat. Számukra a HÁRIT a kereskedelmi és iparkamarával közösen még idén beindítja a Vállalkozók iskoláját. Céljuk, hogy az üzleti életben már tapasztalattal rendelkező mentorok segítségével olyan gyakorlati tudást adjanak át, amelyet nem tudnak elsajátítani tankönyvből vagy egyetemen.

Tervek szerint az első vállalkozói iskolába legtöbb 20 fiatal, kezdő vállalkozót próbálnak bevonni, akiket az érdeklődési területüknek megfelelően kihelyeznek háromszéki cégvezetők mellé, akik mentorként megmutatják nekik cégük működését, illetve gyakorlati tanácsokkal segítenek elkerülni a lehetséges buktatókat, segítséget nyújtanak, hogy megvalósítsák vállalkozási ötletüket vagy abban, hogy cégük szintet tudjon lépni.

Gábor Balázs úgy véli, Háromszéken sok olyan vállalkozó van, aki hivatásként tekint arra, hogy mentorként segítsen a fiatalabb nemzedéknek. A HÁRIT nemrégiben alakult gazdasági szakosztálya közvetítő szeretne lenni a gazdasági információk áramlásában is, mondta Gábor Balázs, hozzátéve, közérthetően, szájbarágósan próbálják az érdeklődők számára közvetíteni az uniós és állami pályázati lehetőségekről szóló értesüléseket, amelyek a tapasztaltabbakat is sokszor útvesztőbe tudják vinni, de gyakornoki programokat, üzleti lehetőségeket, illetve a gazdasági és pénzügyminisztériumtól származó információkat is közvetítenek a háromszéki fiatalok számára.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.