Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tíz százalékos nyugdíjemelést javasol a pénzügyminiszter

Tíz százalékos nyugdíjemelést javasol a pénzügyminiszter Gazdaság

A nyugdíjak tíz százalékos emelését javasolja szeptember 1-jétől Florin Cîțu pénzügyminiszter. A tárcavezető szerint így marad pénz a közberuházásokra is.

Hirdetés
Hirdetés

„Emelni fogjuk a nyugdíjakat, de azt szeretném, hogy több pénzt különítsünk el beruházásokra, hogy a gazdaság ki tudja fizetni a nyugdíjakat” – nyilatkozta Cîțu a Digi24 hírtelevízió műsorában.

A miniszter szerint több forgatókönyv létezik, „mindegyik a maga kockázatával”, ő személy szerint tíz százalékos emelést javasol.

„Az én javaslatom tíz százalék, hogy legyen pénzünk a gyereknevelési pótlékra és a beruházásokra is. Csak az év utolsó négy hónapjára ez 10 milliárd lejes többletköltséget jelent” – tette hozzá.

Florin Cîțu kiemelte, a nyugdíjakra van pénz elkülönítve a költségvetésben, a gyermekpénz növelésére viszont nincs.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 30., 22:37
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ön szerint hol lakik az a hivatalnok, aki a kisnyugdíjas többszörösen megkopasztott öregecskéit támogatja? Még nem volt olyan társadalom, amely a fenntartóit ne különböztette volna meg, egyenlőkre és egyenlőbbekre tagolva. Méhtársadalom, a dolgozók vannak kitéve a veszélyeknek. Áldoznak, védenek, feltárnak, gyűjtenek és pusztulnak aztán minden előlről.

 • User
  Dátum: 2020. július 1., 11:03
  ÉRTÉKELÉS: 5

  a 10 szazalek nem fedezi az inflaciot sem.mindig a kis nyugdijas jar rosszul mert nem mindegy mennyi erteku nyugdijra szamitjak a 10 szazalekot .pl.1000 lej -es nyugdijra 100 lej esik .van rengeteg szemtelenul orias kulonleges [specialis]nyugdij igazsagtalanul .itt kellene vegre valamit igazitani de sajnos az igazsagszolgaltatas nem szolgaltat igazsagot. korrupt vezetok vezetik ezt az orszagot.felhaborito,hogy egy beteg kis nyugdijas aki dolgozott kb. 30 evet nem kap tisztesseges nyugdijat,hogy lehet 1000 lej bol elni es gyogyszerre is szukseg van.

 • User
  Dátum: 2020. július 1., 21:06
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nemcsak félre vezetnek, henem be is csapnak. Azért választották ezt a szűzmária tekintetű drakulát, mert a szabadelvűek különben mindent rákennek a feszene pártosok csalás kívánalmaikra.. Nekük begyes szerencséjük van Carlos yozanlessel Csalnak, mind a vöcsök!