Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teodorovici országos szintű ellenőrzéseket ígér az adócsalás és a feketemunka ellen

Teodorovici országos szintű ellenőrzéseket ígér az adócsalás és a feketemunka ellen Gazdaság

Augusztusban országos szintű ellenőrzéseket indítanak a cégeknél az adócsalás és a feketemunka felszámolása érdekében, jelentette be Eugen Teodorovici pénzügyminiszter csütörtökön, egy szakkonferencián.

Hirdetés
Hirdetés

Már dolgozunk az ellenőrzéseket végző csapatok felállításán, mivel az ügyben érintett minden ellenőrző testület – mind az adóhivatalhoz tartozók, mind a munkafelügyelőség (ITM) – részt fog venni a kampányban, mutatott rá a pénzügyminiszter. Hozzátette, Romániában még mindig elég nagy problémát jelent az adócsalás, 30 év alatt nagyon kevéssé változott a helyzet.

„A politikai osztály, amelynek én is tagja vagyok, nem akart olyan intézkedéseket hozni, amelyek felszámolták volna ezt a jelenséget” – mondta a miniszter.

Kifejtette ugyanakkor, semmi nem akadályozza meg abban, hogy a kormány és a közigazgatás átszervézését kérje, és figyelmeztetett, hogy az elkövetkező időszakban „kellemetlen dolgok” fognak történni a közigazgatásban, amelyek azonban hasznára válnak az ország gazdaságának.

Rámutatott, lehetőleg még az idén törvénymódosításra van szükség, hogy fiatal munkaerő kerüljön az adóhatósághoz.

„Idén több ezer ember nyugdíjba vonul, friss humán erőforrást kell biztosítanunk. Azokat, akiknek van már tapasztalatuk az adminisztrációban, közvetlen módon alkalmazhatnánk, ahogyan a ’90-es években is történt, mielőtt ez a nehézkes rendszer megjelent volna” – fejtegette Teodorovici.

Teodorovici a Top HR Challenges című, a romániai munkaerő helyzetét taglaló konferencián vett részt csütörtökön.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük