Felhívás!

Táblagépeket és laptopokat is lehet majd vásárolni a háztartási gépek roncsprogramjában

Táblagépeket és laptopokat is lehet majd vásárolni a háztartási gépek roncsprogramjában Gazdaság

Két új kategóriával bővítjük a háztartási gépek roncsprogramját: a táblagépekkel és a laptopokkal – jelentette ki csütörtökön, a miniszteri mandátum átvételekor Mircea Fechet új környezetvédelmi miniszter.

Véleménye szerint a járványhelyzet miatt is szükséges ez a bővítés, így a lakosság egy-egy régi számítógép, vagy képernyő beváltásakor utalványt kaphat egy új táblagép, vagy laptop beszerzéséhez. Azt azonban nem részletezte, hogy mikor indítják el a programot.

Fechet elmondta még, hogy ez idáig több mint 11.200 romániai iratkozott fel az Energetikailag hatékony lakás programra, amelynek keretében a családok egyenként akár 15 ezer eurós támogatást kaphatnak a lakások energetikai hatékonyságának növelésére, függetlenül attól, hogy hőszigetelésről, hőszigetelő ablakok felszereléséről, a régi hőközpontok lecseréléséről, vagy akár a lakás világítási hálózatának felújításáról van szó.

Fechet nyomatékosította, hogy igyekeznek minél rövidebb időn belül elbírálni a benyújtott pályázatokat.

Mircea Fechet, az új környezetvédelmi, erdő- és vízügyi miniszter csütörtökön tette le a hivatali esküt a Cotroceni-palotában.

Klaus Iohannis államelnök csütörtökön írta alá a Costel Alexe környezetvédelmi miniszter lemondását jóváhagyó dekrétumot, illetve azt a rendeletet, amellyel a megüresedett tisztségbe kinevezi Mircea Fechetet, aki addig államtitkári tisztséget töltött be a minisztériumban.

Costel Alexe azt követően mondott le miniszteri tisztségéről, hogy a szeptember 27-ei helyhatósági választásokon a Iaşi megyei tanács elnökének választották.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.