Hirdetés
Hirdetés

Segítségkérés az IMF-től

Segítségkérés az IMF-től Gazdaság

A Nemzetközi Valutaalap segítségét kéri az ENSZ a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek ellensúlyozására. A világszervezet elsősorban az alacsony és közepes fejlettségű országokban számít az IMF befektetéseire.

Hirdetés
Hirdetés

A felhívást az ENSZ főtitkára fogalmazta meg : „A válság életeket tett tönkre, és példátlan hatása volt a gazdaságra, különösen a legszegényebb országokban. Az IMF-et pont ilyen válságok miatt hozták létre, hogy talpra állítsa a gyengélkedő gazdaságokat” – mondta Antonio Guterres.

A világjárvány a legfejlettebb országoknak is komoly gondokat okoz. Az Egyesült Királyságban a rendezvényipar nehéz helyzetbe került.

„Frusztráló, hogy a szektorunk gyakran szervez rendezvényeket, például adománygyűjtő esteket. Most pedig mi kérünk támogatást és pénzt” – mondta egy cégtulajdonos.

„Nem tudom, milyen lesz a helyzet, amikor újra tarthatunk majd koncerteket. Azt szeretném, ha támogatnák az embereket és a vállalatokat, hogy nekem is legyen jövőm ebben a szakmában” – tette hozzá egy világítástervező.

Barcelonában fiatal orvosok ezrei sztrájkolnak jobb munkakörülményeket és több szabadnapot követelve. A járvány második hulláma újabb gazdasági visszaesést hozhat, ami még nehezebbé teheti a kormányoknak a közszféra működtetését.

„A járvány alatt jöttünk rá, hogy mennyire fontosak vagyunk. Olyan feladatokat is ellátunk, amire nem képeztek ki, időnként teljesen egyedül. A képességeinknél magasabb szintű döntéseket kellett meghoznunk. Kérdés, hogy elegendő támogatást kapunk-e ehhez” – magyarázta egy rezidens.

A kormányok mentőcsomagokkal igyekeznek kisegíteni a bajba került ágazatokat. Franciaországban nemrég rendkívüli támogatást jelentettek be a bárok és éttermek tulajdonosainak. A nehéz helyzetben lévők azonban egyre türelmetlenebbek a korlátozásokkal szemben.

(hír24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 1., 13:20
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Lehet gazdasági nehézségeik vannak a franciáknak , spanyoloknak , olaszoknak , de még most is életszínvonaluk sokkal jobb az EU-ban élő keleten levő országban élőkénél .

 • User
  Dátum: 2020. október 1., 13:49
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az IMF nem egy karitativ szervezet ,ezt jól vésse mindenki az eszében…ahova betette a lábát ott MINDIG megszorítások lettek…adóemelés,infláció,jövedelmek megnyirbálása, ingatlanok elértéktelenedése,,hitelek bedőlése…kell még valami?Lehet ilyenkor bármilyen kormány,a recept mindig ugyanaz :megszorítások és igéretek ,hogy most csak egy kicsit szorítsuk meg a n.szíjat mert majd jön a Kánaán …nem 40% -os nyugdíj /amit majd elvisz az inflávió/,hanem 60-70vagy 100% is.A baj ,hogy sokan el is hiszik majd.