Segítenek eligazodni

Rangos gazdasági és marketingszakemberek Tusványoson állítják pályára az erdélyi startupokat. Az egy hét múlva kezdődő Tusványosi Szabadegyetemen startup vállalkozói workshopot és találkozót szervez a The Connect East Incubator, partnerségben a sepsiszentgyörgyi Junior Busines Clubbal (JBC).

Karácsony Zsolt, a JBC elnöke lapunknak elmondta, július 25-e és 27-e között Tusványosra várják az erdélyi startupokat és a bemutatkozni vágyó ötletgazdákat. A vállalkozói workshopok délelőttönként – szerdától péntekig 10 és 14 óra között zajlanak. Emlékeztetett, hogy Tusnádfürdőn 2014 óta rendez ötletversenyeket a budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon-in-a-Box alapítója, Turcsán Tamás Péter. Idén viszont a szervezésbe bekapcsolódott több helyi inkubátor és startup-támogató szervezet is.
A program során Müller Tamás marketing szakember, Kuti Géza piackutató és Turcsán Tamás Péter startup-mentor nyújt segítséget a résztvevők számára az ötleteik továbbfejlesztésében, az egyéni problémáik megoldásában, a stratégiai tervezésben és az üzleti lehetőségek validálásában. A háromnapos gazdasági esemény az Infotér Egyesület által működtetett VIP sátorban (Puskás Ferenc Kávéház) kínál fejlődési lehetőséget a tehetségeknek, projekteknek, ötletgazdáknak.
Karácsony Zsolt emlékeztetett, hogy a tusványosi startup workshopon az elmúlt években olyan fiatalok fordultak meg, akik jórészt ma már a saját vállalkozásukat építik. A legismertebbek közülük talán Bustya Attila, aki jelenleg a Csíki Sörgyárban működő drón-laboratórium vezetője, vagy a korábban Shoptsie néven indult Soldigo, amelynek alapítói ma már a nemzetközi webshopok világában is népszerűek. Az eseményre előzetesen regisztrálni vagy további információkat kérni a turcsantamas@gmail.com vagy a juniorbusinessclub@yahoo.com e-mail-címen lehet. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.