Felhívás!

Röviden

Nyerj vállalkozást!

Még két hét áll a vállalkozni vágyó háromszékiek rendelkezésére, hogy regisztráljanak a Start-up Plus DEMOFIN, vagyis a Nyerj vállalkozást! elnevezésű programra. A finanszírozási program kiváló lehetőség arra, hogy az induló vállalkozás a kezdeti időszakban megfelelő szakmai és pénzügyi támogatásban részesüljön. Az ingyenes vállalkozói képzés a résztvevő lakóhelyéhez legközelebbi városban és időbeosztásának megfelelően, akár hétvégén, vagy délután zajlik. A képzés során szakértők segítségével kidolgozott üzleti terv akár 32 ezer euró támogatásban is részesülhet, ez esetben segítenek az elszámolásban, a vállalkozás elindításában és működtetésében is. A beiratkozáshoz mindössze egy személyiigazolvány-másolatra, oklevélmásolatra és munkahelyi igazolásra vagy jövedelem-igazolásra van szükség. Bővebb tájékoztatás a 0756.141.662-es és 0266.315.402-es telefonszámokon, vagy az istvan.gaszpor@egis-romania.com, illetve office@dgroupconsulting.ro e-mail-címeken kérhető.

 

Belassult gazdaság

A várakozásokhoz képest erőteljesebben lassult a romániai gazdaság, elemzők szerint ez az új pénzügyi rendelkezésekkel magyarázható, mivel a társadalombiztosítási illetékek alkalmazottra való hárítása miatt elveszett a bizalom. Az év első negyedében 4 százalékra lassult a bruttó hazai össztermék (GDP) éves növekedési üteme, miközben tavaly ebben az időszakban 5,7 százalékos növekedést jegyeztek, negyedéves összevetésben stagnált a gazdaság – közölte az országos statisztikai intézet.

 

Pályázat igényeseknek

A Kárpát-medencei vállalkozások május 25-ig 47 kategóriában pályázhatnak az idén először meghirdetett Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyre. Erre mindazon vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek kiemelten fontosnak tartják a magas minőségű termékek előállítását, szolgáltatások nyújtását. Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor közleményben hangsúlyozta: „az RMDSZ számára kiemelten fontos a romániai magyar közösség szülőföldön való boldogulása és gazdasági megerősítése, ezért támogatóként segíti az Érték és Minőség Nagydíj pályázat kiíróit és lebonyolítóit abban, hogy minél több erdélyi vállalkozó megismerhesse ezt a lehetőséget, és élhessen a pályázat adta előnyökkel”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.