Röviden

Startup Week

Ezen a héten a vállalkozások ünnepét tartják Sepsiszentgyörgyön: a hétfőtől péntekig tartó Startup Weeken a sikeres gazdasági eseményeket vonultatják fel, a rendezvénysorozat célja, hogy a háromszéki vállalkozók és szakmai szervezetek között szorosabb kapcsolat alakuljon ki. A helyi vállalkozói ökoszisztéma valamennyi színfoltját megmutatják, lesznek szakmai rendezvények, kerekasztal-beszélgetések hazai és külföldi előadókkal, megszervezik a Székelyföldi IT és Innovációs Konferenciát, az Üzleti tervek versenyét, a legeredményesebb háromszéki vállalkozások díjátadó gáláját, az iskolákban „csináld magad” versenyek révén vezetik be a diákokat a vállalkozói világba, és szerveznek sporteseményeket vállalkozóknak. A rendezvénysorozat programja a stgeorge.startupweek.co oldalon olvasható.

 

Üzleti terveket díjaznak

A Junior Business Club (JBC) ma 9.30-tól a sepsiszentgyörgyi Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szervezi az Üzleti tervek versenyét, Startup Pitch Day név alatt. A zsűri által előzetesen kiválasztott 6–8 tervet bemutató fiatal lehetőséget kap, hogy elképzeléseire, üzleti ötleteire felfigyeljenek. A győztes jelentős díjakban részesül, amely cégalapításhoz és cége fejlesztéséhez járul hozzá. A nyertes csapat részt vehet Budapesten egy háromnapos startup mentor programon a The Connect East Incubator és a Startup Women Competition Europe szakmai vezetőivel, valamint egy budapesti Startup körútra is elviszik őket.

 

Szentgyörgyön a székelyföldi informatikusok

Erdély legjelentősebb informatikai fórumát szervezik szerdától péntekig Sepsiszentgyörgyön. A Művész Mozi épületében sorra kerülő 5. Székelyföldi Informatikai és Innovációs Konferenciára olyan hazai és nemzetközi előadókat hívtak meg, akik alakítják az ágazati trendeket és bemutatnak sikeresen működő innovatív modelleket. A közel 40 székelyföldi informatikai vállalkozót tömörítő IT Plus Klaszter szervezte eseményen többek között bemutatják a Digitális Székelyföld projektet, amelynek célja kiaknázni a digitális technológia lehetőségét, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.