RÖVIDEN

Mélyrepülésben az euró-lej árfolyam

Az euró vészesen közeledik minden idők legmagasabb romániai árfolyamához. A Román Nemzeti Bank hivatalos árfolyama szerint kedden 4,5985 lejt ért az euró, 0,27 banival többet, mint egy nappal korábban. Romániában 2012. július 23-án jegyezték az euró-lej rekordértéket, amikor 1 euró 4,6009 lejbe került. Szakértők szerint az árfolyam hamarosan ismét átlépi a 4,6 lejes küszöböt.

 Visszafizetik az autóregisztrációs adót

Várhatóan 2018. január 1-jén kezdik el visszafizetni az elmúlt években kifizetett autóregisztrációs-, szennyezési adóként vagy környezetvédelmi bélyegilletékként befizetett összegeket. A kifizetéseknek 2019. március 31-éig kell lezárulniuk. Az érintettek jövő év augusztus 31-ig az Adóhatóság (ANAF) székhelyein kérvényezhetik a járművek forgalomba írásakor befizetett összegek visszafizetését. Erre az intézkedésre az Európai Bíróság döntése miatt van szükség.

Háromszéki vállalkozások fotós szemmel

A háromszéki vállalkozások által Európai Uniós forrásokból megvalósított beruházásokról készült fotókból szerveznek kiállítást a Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő Startup Week vállalkozói hét keretében. A Sepsiszentgyörgyi Europe Direct iroda fotópályázatot hirdetett Háromszéki vállalkozások fotós szemmel címmel, amelynek célja, hogy megismertesse a közvetlen környezetünkben megvalósult beruházásokat. Érdeklődni az europa@kvmt.ro e-mail címen lehet.

Hogyan fog kinézni a jövő gazdasága?

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) október 6. és 8-a között szervezi meg Kolozsváron a huszonhatodik Közgazdász Vándorgyűlést. Az eseményre közel 30 szakembert és több mint 200 résztvevőt várnak. Az idei vándorgyűlés mottója az Ipari forradalom 4.0 – hogyan fog kinézni a jövő gazdasága?, és fő témája a gazdasági környezet változása a technológia fejlődése, a rohamos ütemű digitalizáció hatására. A Közgazdász Vándorgyűlésre szeptember 27-ig lehet bejelentkezni a vandorgyules.rmkt.ro honlapon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.