Felhívás!

RÖVIDEN

Hogyan legyünk költséghatékonyak?

A Pre-Solve csődmegelőző módszert mutatja be ma Sepsiszentgyörgyön Édler András kamaraelnök. A módszer segítségével a vállalkozók meg tudják határozni az önköltségi árat, az árrést, illetve segít stratégiai döntések meghozatalában: melyek a legjövedelmezőbb termékek, melyik terméket érdemes fejleszteni és melyiket nem, melyik a legmegfelelőbb kereskedelmi stratégia, melyik az optimális költségstruktúra? Édler András szerint a Pre-Solve módszer kimondottan kisvállalkozásoknak van kifejlesztve. Az előadásra ma 14 és 15 óra között kerül sor a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadótermében, Sepsiszentgyörgyön az Olt utca, 17-es szám alatt.

Közeleg az adóbevallás határideje!

Még május 25-ig lehet benyújtani a tavaly évben megvalósított jövedelmek adóbevallását a Kovászna megyei Pénzügyi Hivatalhoz. Ez a kötelezettség azokat érinti, akiknek tavaly fizetésükön kívül más tevékenységből származó bevételük is volt, így vállalkozói engedéllyel rendelkeznek, másodállásban dolgoztak, ingatlant adtak bérbe, vagy mezőgazdasági tevékenységből valósítottak meg jövedelmet, de be kell vallani a külföldön szerzett jövedelmeket is.

Wine & Networking

A Junior Business Club egyesület ismét megszervezi a hagyományosnak számító, kapcsolatépítő borkóstolót. Az eseményre június 9-én 18.30-tól a sepsiszentgyörgyi Óriáspince Rendezvényteremben kerül sor. A résztvevők között szerepelnek a térség sikeres vállalkozói és szakemberei, fiatal vállalkozók, fejlődésre vágyó ifjak. A JBC fontosnak tartja a helyi termelők és termékek népszerűsítését, így a borokat kísérő falatkák bemutatására fiatal helyi termelőket kért fel partnerségre. Az Uzonkafürdői Kézműves Sajtok jóvoltából sajtokat, az Orka és az Árkosi mézeskalács jóvoltából édességeket, a Diószegi pékség jóvoltából pékárut, valamint a Dio Panprod Kft. jóvoltából ínyenc húsfalatkákat kóstolhatnak a résztvevők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.