Felhívás!

RÖVIDEN

Romániában nőtt legjobban a laptop-import

Történelmi csúcsot ért el idén a laptop/import Romániában, ahol az év első 7 hónapjában 38 százalékkal nőtt meg tavalyhoz képest. Ehhez hasonló növekedést az Európai Unióban csak Dániában jegyeztek – derül ki az InfoCons egyesület adataiból. Ez a koronavírus-járvánnyal magyarázható, mivel sokan kényszerültek távmunkára vagy távoktatásra, amihez szükség van az informatikai eszközre. A laptop import növekedése azt mutatja, hogy alacsony volt a háztartások digitális eszközökkel való felszereltsége. A nagyarányú érdeklődés miatt a vásárlók azt is tapasztalhatják, hogy megdrágultak a laptopok.

A tavalyinál kevesebb cég függesztette fel tevékenységét

A járványhelyzet nem fékezte meg a vállalkozási kedvet, hiszen a Cégbíróság adatai szerint idén szeptemberig országos szinten 8091 cég függesztette fel tevékenységét, ami 25,44 százalékkal kevesebb, mint tavaly ebben a periódusban. A legtöbb cég, szám szerint 834 a fővárosban függesztette fel a tevékenységét, ám ez is 21,76%-kal kevesebb, mint tavaly. Bukarestet Kolozs, Konstanca és Bihar megyék követik, ám mindhárom megyében kevesebb vállalkozás működését függesztették fel, mint tavaly az év első kilenc hónapjában. A lista másik végén Ialomiţa, Giurgiu és Gorj megye áll, ahol a jelzett időszakban csökkent a tevékenységüket felfüggesztett cégek száma tavalyhoz képest.

Pénzügyi vetélkedő középiskolás diákoknak

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület december 4-én nyolcadik alkalommal szervezi meg – ezúttal online – a Pénzmágnes című vetélkedőt középiskolás diákok számára. A vetélkedőre nem csak Erdélyből, hanem Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságról is jelentkezhetnek diákok. A vetélkedőre való nevezés díjtalan, ezért bárki jelentkezhet, aki középiskolába jár, és érdeklik a személyes pénzügyek. A legjobb helyezést elérők készpénzjutalomban részesülnek, az első díj 300 euró, a második díj 200 euró, a harmadik díj 100 euró. A versenyen való részvételhez egyénileg kell regisztrálni december 3-ig a www.penzmagnes.ro oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.