Röviden

Ünnepelnek a háromszéki könyvelők

 

Július 13-án, pénteken 15 órától a sepsiszentgyörgyi Kolcza vendéglőben tartják a Kovászna megyei könyvelők éves találkozóját. Benkő Pál ,a Hites Könyvelők és Könyvvizsgálók Szervezetének (CECCAR) Kovászna megyei elnöke arról tájékoztatott, hogy a romániai könyvelési szakma 97. évfordulóját ünneplik meg. Ez alkalommal bemutatják a Kovászna megyében tevékenykedő könyvelők toplistáját is. Az eseményre nem csak a szakmabelieket hívtak meg, hanem azoknak az intézményeknek a vezetőit vagy képviselőit is, amelyekkel munkájukból kifolyólag napi rendszerességgel találkoznak.

 

Minimálbéren a háromszékiek több mint fele

A Kovászna megyei munkakönyves alkalmazottak 54,12 százaléka keres minimálbért – derül ki a hazai vállalkozók érdekvédelmi szervezete, a Piarom felméréséből. Ez szerint a Háromszéken 14,12 százalékkal több alkalmazott keres minimálbért, mint az országos átlag. A Piarom elemzője, Mihai Cioc úgy véli, egyre ijesztőbb az a tendencia, hogy a munkaerőpiacon a fizetések a minimálbér köré tömörülnek. A minimálbért kereső munkavállalók legnagyobb része Máramaros, Suceava, Vrancea, Vaslui és Hargita megyékben van. Ez az arány Bukarestben a legalacsonyabb.

 

Jön az adóamnesztia

A kormány egy újabb adóamnesztia bevezetését tervezi, jelentette be Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, aki szerint az intézkedésnek gazdaságélénkítő hatása lehet. A tárcavezető az adóamnesztia több változatát is lehetségesnek tartja. Az egyik szerint az adófizetőnek ki kell fizetnie a tartozását, de a büntetőkamatokat vagy azok egy részét törlik. Mint ismert három évvel ezelőtt volt még egy adóamnesztia, amikor a ki nem fizetett adó kamatának felét és a büntetést pedig teljesen eltörölték, ha a jogi és a magánszemélyek vállalták, hogy törlesztik teljes adótartozásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.