Felhívás!

Romániában a legolcsóbb a hús az Európai Unió államai közül

Romániában a legolcsóbb a hús az Európai Unió államai közül Gazdaság

Romániában és Lengyelországban a legolcsóbb a hús az Európai Unió (EU) államai közül. Az Eurostat kedden közzétett adatai szerint, mindkét országban 37 százalékkal kell kevesebbet fizetni egy kilogramm húsért, mint az EU-s átlag.

Viszonylag olcsó a hús még Bulgáriában (36%-kal az EU átlaga alatt), Litvániában (29%) és Magyarországon (25%).

Ezzel szemben a hús ára Ausztriában 46%-kal, Luxemburgban 42%-kal, Franciaországban 31%-kal és Belgiumban 26%-kal haladja meg az EU-s átlagot.

Összehasonlítva: 2017-ben Romániában a harmadik legalacsonyabb húsárakat regisztrálták az EU-ban, 40,8%-kal az Unió átlaga alatt. Akkor Bulgáriában volt a legolcsóbb a hús, 40,9%-kal az európai átlag alatt és Lengyelországban, ahol 43,3%-kal volt alacsonyabb az ár az uniós átlagnál.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 27., 20:59
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Na de milyen minőségű az a bizonyos hús?Mert Ausztriában a csirke az olyan hogy bele lehet harapni ,ne olyan mint a Coco Rico ,hogy opál tasakban árulják nehogy a kékes sápadt színe látszodjék. /robbantott csírke a Frații Petreuşok sziámi változatban.Magyarországon is láttam egy multinál halom volt belőle…leárazzák úgy sem kell megy az állatkertnek.Teljesen ehhez a cikkhez találó szólásmondás…Olcsó húsnak híg a leve.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 28., 15:49
  ÉRTÉKELÉS: 4

  akik minuszoltak mindig csak olyan ólcsó húsokat egyenek…sólével felfújtat hormonost,tápost stb.meg lehet nézni az interneten is ezeket a finomságokat!Jó étvágyat!